04 aprilie, 2017

Fursecuri umplute cu nuca

M-am gandit ca poate printre dulciurile pregatite de Paste le veti include si pe acestea, mai ales ca puteti pregati aluatul mai din timp si il puteti pastra la congelator pana cand veti dori sa le asamblati. Sunt foarte bune, fragede si aromate si toata lumea cred ca le va servi cu placere, atat cei mici cat si cei mari, iar alaturi de o cafea sunt si mai bune.




Ingrediente pentru 60 bucati
Fursecuri umplute cu nuca


Aluat
200 grame unt la temperatura camerei
150 grame crema de branza
100 grame zahar
2 galbenusuri
un praf de sare
450 grame faina
10 grame praf de copt
esenta de lamaie
8 grame zahar vanilinat

Umplutura 
Fursecuri umplute cu nuca


350 grame nuci/alune/migdale
2 albusuri
2-3 linguri zahar
2 x 8 grame zahar vanilinat

Pregatirea aluatului

Am frecat untul cu zaharul si cu cel vanilinat. Se adauga crema de branza, galbenusurile si esenta de lamaie.
Se adauga praful de copt si se incorporeaza treptat faina pana se obtine un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Se tine la rece, in frigider pana pregatesc si umplutura.

Pentru umplutura se spumeaza albusurile cu zaharul si se adauga nuca macinata.

Umplutura trebuie sa fie destul de compacta pentru a putea fi modelata in palma, dandu-i o forma alungita.


Aluatul se intinde foaie groasa de cativa milimetri, se decupeaza din aceasta cercuri.
Pe fiecare cerc se aseaza umplutura, iar aluatul se impatureste, suprapunandu-se parte peste parte.
Cu o furculita se preseaza pentru a se sigila bine.



Se coc in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu le-am copt in cuptorul electric, preincalzit la 130 grade cat sa se rumeneasca usor deasupra.



Fursecuri umplute cu nuca
Va doresc zile frumoase, cei dragi alaturi si multa buna dispozitie!!!


Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu