14 martie, 2017

Prajitura cu blat cu cacao si crema cu fulgi de cocos

Prajitura aceasta pe cat de simplu este de pregatit i-a uimit pe ai mei cat de buna a fost. Ordinea operatiilor este un pic altfel, adica incepem pregatirea cremei si apoi cu cea a blatului. Si ce este si mai interesant este ca se vor coace impreuna in cuptor, adica nu va fi nevoie sa pregatiti blatul inainte si apoi sa-l taiati si sa puneti crema.




Ingrediente

Crema
1 litru lapte
170 grame zahar
100 grame gris
200 grame fulgi de cocos
esenta de vanilie
vahar vanilinat

Blat 

2 oua
150 grame zahar
200 grame faina
100 ml ulei
200 ml lapte
2 linguri de cacao
10 grame praf de copt
esenta de rom
un praf de sare

Glazura
100 grame ciocolata
50 grame unt

Incep prin a pregati crema si pun peste gris lapte cat sa il acopere, restul de lapte il pun la fiert impreuna cu zaharul. Cand aproape a inceput sa fiarba pun si grisul hidratat si amestec, la foc mic pana se ingroasa.
Am luat cratita de pe foc si am pus fulgii de cocos si esenta de vanilie si zaharul vanilinat si las crema de-o parte pana fac aluatul pentru blat.

Pentru blat am amestecat faina cu cacao si cu praful de copt.
Am spumat cele doua oua cu un praf de sare si apoi cu zaharul, treptat si uleiul si laptele.
Incorporez si ingredientele uscate si omogenizez bine compozitia.

In tava rotunda cu diametrul 22 cm am pus hartie de copt si am turnat jumatate din aluatul pregatit.
L-am copt pe jumatate in cuptorul incalzit la 180 gr, aproximativ 15 min.
Am scos tava din cuptor si am pus crema pregatita, am nivelat-o si am turnat restul de aluat cu cacao.
Am copt prajitura in comtinuare pana cand si blatul de deasupra s-a copt si am lasat prajitura sa se raceasca. Bine ar fi sa o lasati sa se raceasca in cuptor.

Cand prajitura s-a racit eu am rasturnat-o pe un platou, am indepartat hartia de copt si am pregatit glazura toping untul si ciocolata impreuna la foc mic.

Se tine la rece si se serveste rece.





Un comentariu:

  1. Arata super si pare usor de facut. Vreau neaparat sa o incerc. Multumim pentru retetele minunate.

    RăspundețiȘtergere