13 februarie, 2017

Cheesecake copt cu zmeura

Imi plac prajiturile acestea de tip cheesecake fie ca sunt coapte, fie ca nu, pentru ca arata spectaculos, sunt foarte foarte bune si cel mai important, sunt foarte simplu de pregatit. Sunt minunate vara, pentru ca sunt racoroase si avem atatea fructe proaspete  pe care le putem folosi, dar nici iarna nu remunt la a le pregati pentru ca putem folosi si fructe congelate asa cum am facut si eu de aceasta data.





Ingrediente 


Baza
250 gr biscuiti
150 gr unt

Umplutura
600 gr crema de branza
100 gr zmeura
3 oua
200 gr zahar
150 gr smantana
coaja de lamaie
2 linguri zeama de lamaie
50 gr faina
zahar vanilinat
esenta de vanilie

Jeleu
400 gr zmeura
50 gr zahar
1 plic de Tort Gelee (jeleu de culoare rosie)
100 ml apa

Preparare

Am sfaramat biscutii apoi i-am amestecat cu untul topit la microunde si am turnat amestecul in tava rotunda cu inel (diametru 22 cm), presand cu o spatula pe toata suprafata.
Am copt baza in cuptor pentru 10 min apoi o las sa se raceasca.

Crema de branza se amesteca cu zaharul vanilinat si cu zaharul tos, ouale se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se incoporporeaza smantana, coaja de lamaie si zeama acesteia, esenta de vanilie.
La final se adauga faina si se amesteca bine.
Se toarna o parte din umplutura in tava si se adauga fructele peste, dupa care restul de umplutura ajunge in tava. Se niveleaza totul si se pune la copt in cuptor, la 200 gr pentru 10 min, apoi la 170-180 gr pentru 1 ora.
Nu se deschide usa cuptorului pentru ca altfel prajitura se va lasa in centru.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa usor intredeschisa.

Pentru ca am folosit fructe congelate, le-am pus pe foc intr-o craticioara sa-si lasa putin sucul, se evita amestecarea excesiva pentru a nu le rupe, vreu sa ramana cat posibil intregi.
Zaharul se amesteca cu jeleul se pune apa peste si se toarna acest amestec peste fructele din craticioara. Se fierbe amestecul pentru 1 minut dupa care se ia de pe foc si se toarna desupra prajiturii racite.
Se pune la frigider pentru cateva ore, cel mai bine ar fi pana a doua zi.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

13 comentarii:

  1. Buna ziua. Ce dimensiune are tava?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună! Ce fel de smântână ați folosit?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu folosesc smantana din aceea la galetusa, cu grasime 20% fie de la Lidl fie de la Kaufland

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fel de crema de branza folositi ?

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce ați pus staniol pe fundul tăvii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ca la copt este posibil sa se scurga unt avand in vedere ca tava este cu marginea detasabila si se poate dezvolta un incendiu

      Ștergere
  6. Ce se va întâmpla, dacă nu am lăsat prajitura decât 20 min la răcit, după care am adăugat jeleul și imediat la frigider? Mulțumesc de rapsuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu, nu am incercat....jeleul se pune peste deserturi reci pentru ca il vei pune in frigider, nu se pun alimente calde in frigider...

      Ștergere
    2. Acum vreo 5 ani am aflat de la colegii mei ingineri electronisti ca se pit baga alimente calde in frigider si acesta nu se va strica. De atunci am facut asa si frigiderul meu nu a patit nimic😁

      Ștergere
  7. Buna ziua,
    daca am o tava de 26 cu cat sa maresc cantitatile? Multumesc! O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună mascarpone se poate folosi sau Piladelfia brânză
    Mulțumesc 🙂

    RăspundețiȘtergere