13 decembrie, 2016

Caciuli rusesti

M-am trezit de dimineata si cand ma uit pe geam vad zapada...oare cand a nins? aseara cand m-am culcat nu era semn ca ar putea veni zapada?...dar nu-i nimic, am cateva caciuli...Caciuli rusesti. Cum, astea nu tin de cald, doar satifac pofta de ceva dulce?...nu-i nimic, ma multumesc si cu atata.

For English recipe go here
https://youtu.be/Ofb0D-2JkVQ or read it here http://happydish.club/russian-hats/



Ingrediente



Blat

4 oua
120 gr faina
140 gr zahar
4 linguri cacao
1 plic praf de copt
6 linguri apa
Crema

120 gr zahar
500 ml lapte
200 gr unt
1 plic (37 gr) budinca vanilie
Glazura si decor

50 gr ciocolata
1 lingurita unt

-----
100 gr fulgi nuca de cocos


Preparare

Albusurile se spumeaza cu un praf de sare apoi cu zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Se incorporeaza 6 linguri de apa, treptat, continuand mixarea.
Se adauga galbenusurile in acest aluat.
Praful de copt se amesteca cu cacao si faina si se cerne peste compozitia de oua.
Se amesteca totul usor, cu miscari de jos in sus.
Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 20 min.


Din blatul copt si racit se decupeaza discuri cu diametrul de 4-5 cm.

Crema
Zaharul se amesteca cu pudra de budinca si cu laptele rece si se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si es lasa sa se raceasca.
Untul, la temperatura camerei, se spumeaza si se adauga treptat, cate o lingura din crema pregatita anterior si racita.

Asamblarea prajiturilor

Fiecare disc decupat din blat se taie pe jumatate, se pune crema intre cele doua jumatati, se pune crema si pe marginea prajiturii si se tavaleste prin fulgi de nuca de cocos.

Prajiturile astfel asamblate se pastreaza in frigider pana se pregateste glazura, topindu-se ciocolata cu untul pe foc mic si cu o lingurita se glazureaza deasupra.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu