06 septembrie, 2016

Salata de telina, morcov si mar cu maioneza

Imi place mult salata de telina cu morcov si mar amestecata cu maioneza de casa, dar daca ar exista alta metoda de a da legumele pe razatoare poate ca as pregati-o mai des, asa, cu degetele mereu in pericol ma incumet mai greu. De data asta am scapat cu degetele intregi din greaua incercare, si din capcanele intinse de nesuferita razatoare si salata a iesit foarte buna si fara sacrificiul meu sangeros.

Pentru ca am avut o radacina foarte mare de telina, care cantarea mai bine de un kilogram, am hotarat sa pregatesc la aceasta salata numai jumatate din ea, i s-au alaturat si doi morcovi voiosi si doua mere vesele.






Ingrediente 



  • radacina de telina
  • 2 morcovi
  • 2 mere acrisoare
  • zeama de lamaie
  • maioneza de casa pregatita din 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 220 ml ulei, o lingurita de mustar, 2 lingurite de zeama de lamaie
Legumele le-am curatat de coaja, le-am spalat si le-am dat pe razul mic. Merele spalate le-am dat cu tot cu coaja pe razul mare. Le-am stropit si cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Le-am amestecat pe toate, intr-un castron incapator, am adaugat si maioneza. Condimentam dupa gust cu sare si piper si lasam salata pentru 30 min la frigider pentru ca toate gusturile si aromele sa se imbine.

Eu am servit aceasta salata pe felii de paine sau pe felii de ardei gras.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu