02 august, 2016

Mancare cu fasole teci (de post)

Mereu imi spun ca lucrurile simple sunt de cele mai multe ori cele mai bune, ceea ce este si cazul acestui fel de mancare, atat de simpla, dar atat de buna. O mancare care imi spune ca este vara, soare, culoare, prospetime, gust, miros, aroma....asa o descriu eu, tu?


Ingrediente

500 gr fasole teci
1 morcov
o felie de radacina telina
1 ceapa
1 ardei gras
3 rosii
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei

Preparare

  • am curatat fasolea taindu-i capetele si am spalat-o bine
  • am taiat-o in bucatele mai mici si am pus-o la fiert in apa
  • am maruntit morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras si le-am calit in putin ulei
  • cand fasolea era fiarta am adaugat-o peste legumele calite si am adaugat si din apa in care fiersese aproape cat sa o acopere si am lasat sa fiarba bine si legumele
  • cat timp fierb linistite sub capac am dat rosiile pe razatoare, indepartand astfel coaja acestora si le-am pus la fiert separat, sa scada bine
  • cand toate au fiert am condimentat totul cu sare si piper dupa gust si am pus si rosiile si usturoiul feliat, peste fasole si le-am mai lasat sa fiarba cateva minute sa se lege zdravana prietenie acolo in oala
  • daca preferati puteti lega sosul mancarii cu o lingura-doua de faina, dar mie nu-mi place, asa ca am adaugat apa putina cat sa nu fie seaca, dar nici cu mult lichid.
  • tot ce mai trebuie adaugat in oala este patrunjelul tocat marunt.
Puteti servi aceasta mancare de fasole teci ca atare, doar cu o salata alaturi, sau ca o garnitura alaturi de carne de pui sau porc. Mie imi place asa cum este doar cu o salata alaturi.


Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu