25 februarie, 2015

Saratele

Saratelele sau saleurile sunt la mare cautare la noi, astfel le pregatim destul de des, dar mai ales cand e vreun campionat de fotbal la tv sau se anunta prieteni in vizita, iar reteta mea este una foarte simpla si buna, saratelele sunt fragede si pline de gust.

Reteta o puteti urmari si voi aici!!!




Ingrediente

400 gr faina
100 gr unt
100 gr untura
150 gr iaurt
7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
2 lingurite de sare

1 lingurita de zahar

Pe deasupra saratelelor am folosit un ou, cascaval ras, seminte de chimen si de susan

Preparam foarte simplu:
- amestecam ingredientele uscate
- adaugam untul si untura
- si iaurt adaugam treptat, framantand usor, cat sa lege aluatul,
Aluatul nu trebuie framantat prea mult, doar cat sa  fie omogen, compact si sa nu se mai lipeasca de maini.

L-am impartit in doua parti egale, l-am intins foaie nici prea subtire nici prea groasa, il taiem in fasii.
Le asezam in tava captusita cu hartie de copt, le dam cu ou pe deasupra, presaram cascaval ras si semintele preferate.
Mai le lasam la temperatura camerei pentru 20 min dupa care in cuptorul incins la 180 gr pentru 15 min, cat sa fie coapte si rumene deasupra.


De restul nu va mai spun pentru ca stiti si voi, se servesc cu bere in fata televizorului sau alaturi de prieteni la un joc de carti si ce este sigur, NICIODATA NU SUNT SUFICIENTE!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu