22 septembrie, 2014

Conopida in saramura pentru iarna

Pregatim astazi conopida in saramura la borcan, se prepara foarte repede si se pastreaza foarte bine peste iarna.

Urmariti prepararea chiar aici!!!



Ingrediente
2 conopide, potrivite ca marime
5 morcovi
condimente pentru muraturi

  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • ienibahar
  • cuisoare
  • seminte de marar
  • foi de dafin
sare mare/grunjoasa neiodata
apa


Preparare

Conopida o curatam de frunze si cotor, o spalam si o separam in buchetele mai mici si o asezam intr-un vas si o acoperim cu apa rece in care am pus si  o lingura de sare. O lasam in aceasta apa sarata o ora.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie feliute alungite.

Pregatim saramura din 2 litri de apa si doua linguri de sare, o punem sa dea in cateva clocote pe aragaz.

In borcanele spalate, sterilizate se azeaza condimente pentru muraturi, conopida scursa de apa sarata si feliute de morcov, se umplu borcanele cu saramura fierbinte si se capacesc.

Am obtinut 5 borcane de 800 gr.

Se aşază in paturi pana ajung la temperatura camerei apoi se depoziteaza in camara racoroasa.

Se va consuma alaturi de alte preparate in anotimpul rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu