05 septembrie, 2014

Castraveti dulci-acrisori pentru iarna

Seria conservelor continuam astazi cu pregatirea castravetilor dulci-acrisori la borcan, o reteta care este in familia mea de multa vreme, asa cum cred ca si la voi in familie sunt retete de generatii.

Aici puteti urmari procedeul prin care conserv eu castravetii!!!



Ingrediente
2 kg castraveti micuti si cat mai drepti

otet (va sfatuiesc sa folositi otet de Topoloveni)
ceapa taiata fideluta
boabe de piper
boabe de mustar
crengute de marar uscat
sare mare (grunjoasa)
zahar
apa

Preparare

Castravetii se spala si se taie cu cutitul partea unde a fost codita.
In borcanele sterilizate se aşază mai intai ceapa, boabe de piper si de mustar si cateva crengute de marar care vor da o aroma speciala castravetilor, apoi se aşază castravetii in mod vertical, unul langa altul , indesati bine, asezam iar ceapa si crengute de marar, mai apoi punem 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar la fiecare borcan, otet punem cam 1.5 cm pe fundul borcanului, restul completam cu apa rece.

Punem capace, invelim borcanele in hartie de ziar, le punem intr-o cratita pe care o umplem cu apa cam pe jumatate si le punem la fiert la foc mic. Din momentul in care apa din cratita fierbe mai lasam pe foc 20-25 min, apoi oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca inainte de a le pune pe raftul din camara.

Au rezultat 6 borcane de 800 gr, pline cu castraveti pe care la iarna ii voi folosi fie la salate diverse, fie ca si garnitura alaturi de alte preparate.


Va multumesc pentru vizita pe site si va mai asteptam cu alte retete delicioase!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu