22 februarie, 2019

Prajitura insiropata si cu o crema pufoasa

Am in familie mari amatori de prajituri insiropate asa ca sunt nevoita sa le pregatesc mai des dacat pe altele. Asa a aparut si aceasta prajitura in viata noastra si care pe langa blatul insiropat am inbogatit-o si cu o crema foarte gustoasa si extrem de pufoasa.
Reteta video o puteti urmari chiar aici, dar va astept si pe canalul de Youtube sau Facebook sa-mi spuneti parerea voastra.











Ingrediente
Blat 

8 oua

140 grame zahar
200 grame faina
8 linguri apa rece
8 linguri ulei
10 grame praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare



Sirop 

300 ml apa
150 grame zahar
esenta rom








Crema 
600 grame crema de branza
120 grame zahar pudra
400 grame smantana pentru frisca
1 lingura de pudra pentru ciocolata calda/nescafe/nesquik +1 lingura apa fierbinte
15 grame gelatina + 50 ml apa
2 linguri de cacao pentru pudrat


Pregatirea blatului
Peste albusuri se pune un praf de sare

Si se spumeaza cu mixerul
 Cand s-au transformat intr-o spuma se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o bezea tare
 Am adaugat treptat cele 8 linguri de apa
 Nu am uitat nici de esenta de vanilie ai am adaugat-o in aluat
 Galbenusurile le punem unul cate unul si continuam mixarea, dar la viteza mai mica
 Si uleiul isi face apartitia acum
 La final faina
 si praful de copt, dar am renuntat la mixer si am amestecat cu miscari usoare cu un tel.

 Transfer aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dimensiunile tavii 33 x 22 cm.
 L-am nivelat cu o spatula si l-am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 30 min.
 Dupa coacere se lasa sa se raceasca

 Pentru sirop se pune la fiert apa cu zaharul si dupa fierbere (10 min) se pune esenta de rom si se lasa sa se raceasca.


 Pregatirea cremei consta in spumarea smantanii pentru frisca cu 3 linguri din zaharul pudra



 Separat se amesteca crema de branza cu restul de zahar pudra
 dar si cu pudra de ciocolata dizolvata intr-o lingura de apa calda.

 Amestec aceasta crema cu branza cu frisca spumata
 Gelatina am lasat-o la hidratat in apa rece
 Am tipit-o apoi la foc mic, dar nu am fiert-o
 Si am amestecat-o rapid in crema
 Am pus crema la frigider pentru 15-20 min
 Blatul se taie pe orizontala
 Se insiropeaza partea de jos
 Se asaza si se niveleaza jumatate din crema si am pudrat-o cu cacao

 Se pune cealalta foaie de bat care se insiropeaza si ea

 Am nivelat restul de crema

 Si am pus cacao deasupra
Se pune la rece in frigider minim 3-4 ore inainte de a se portiona.



 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




3 comentarii:

  1. A-ti reusit sa ma capacitati, urmeaza sa dau curs sfaturilor dvs.! Mult succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,dacă folosesc gelatina foi trebuie sa adaug doar foile scurse pentru lichefiere,sau trebuie sa adaug și lichid? Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere