15 noiembrie, 2016

Prajitura "Cartof"

Am pregatit acum ceva vreme aceasta cunoscuta prajitura Cartof, dar am uitat de ea si s-a ratacit printre numeroase alte preparate. Am regasit filmarile si iata ca vi le prezint voua astazi, sub forma unei retete video.
Este mai mult decat simpla aceasta prajitura pe care sunt sigura ca o stiti cu siguranta de pe la bunica.





Ingrediente 

300 gr biscuiti macinati si facuti pesmet
100 gr alune sau nuci macinate (nesarate)
200 ml lapte
2 linguri cacao
50 gr unt
100 gr zahar
esenta de rom
*mai puteti adauga stafide sau fructe uscate sau chiar bucatele de rahat.

Preparare
Laptele, zaharul, cacao si untul se pun pe foc sa se dizolve zaharul, untul sa se topeasca si sa fiarba acest sirop pentru 5 min.
Cand s-a racit se adauga esenta de rom si se adauga peste pesmetul de biscuiti si peste alunele macinate.
Se amesteca pana se formeaza o pasta,
Se  modeleaza cartofii mai mari sau mai mici, cu palmele umezite usor in apa, dupa care se dau prin pudra de cacao.
Se pot decora cu bucatele de alune pentru a forma cativa mugurasi pe fiecare cartof.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !


De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu