27 septembrie, 2016

Biscuiti traditionali de casa

Pregatirea acestor biscuiti a fost un proces plin de amintiri placute pentru ca erau dulcele pe care il pregatea mereu de bunica. Ingredientele sunt putine, iar biscuitii ies multi si buni, dar niciodata suficienti pentru gurile pofticioase ale nepotilor.
Masina de tocat si forma de biscuiti le-am gasit pe la mama prin camara, acum sunt mostenirea mea de familie...cu asemenea comori mostenite pot cuceri lumea, dar mai ales pe sotul meu care a devorat cea mai pare parte a acestor fragezi, parfumati, dulci, deliciosi biscuiti.

Watch the English recipe here https://youtu.be/amQclLeH6pg



Ingrediente 

200 gr zahar
2 oua
200 gr untura sau unt
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
1 plic de praf de copt
1 praf de sare
480-500 gr faina


  • Aluatul se pregateste foarte usor, amestecand ouale cu un praf de sare si cu zaharul vanilat si cel tos pana cand cel din urma se topeste, iar compozitia este ca o crema.
  • Se adauga untura care trebuie sa fie la temperatura camerei, sau untul, si se freaca si se incorporeaza in aluat. 
  • Coaja de lamaie se pune si ea in aluat, dar aveti grija sa spalati bine lamaia in apa calduta inainte de a o da pe razatoare.
  • Se adauga praful de copt si faina se incorporeaza treptat.
  • Se framanta cu mainile si se adauga faina treptat pana cand se obtibe un aluat tare ce nu se mai lipeste de maini.
  • Se lasa sa se odihneasca la rece penrtu o jumatate de ora dupa care biscuitii se pot forma.
  • Eu am folosit vechea masina de tocat si o forma veche de biscuiti, dar acum exista tot felul de prese pentru fursecuri de care va puteti folosi.















Dupa ce am asezat biscutii rand pe rand in tava tapetata cu hartie de copt si am incercat sa-i fac cam de aceeasi dimensiune (7 cm), cativa i-am facut sub forma circulara, i-am copt in cuptorul incins la 180 gr C pentru 15 min, dar verificati cuptorul din cand in cand pentru ca se pot arde foarte usor. Ii lasati cat sa prinda un pic de culoare.
Dupa ce s-au copt i-am pudrat cu zahar pudra dar puteti topi ciocolata si ii spritati, eu i-am vrut simpli si fara ciocolata.

Gata, v-am indulcit si induiosat sper. Sunati-va bunica sau mama sa va dea masina de tocat si forma de biscuiti si apucati-va de treaba! Pe data viitoare, la retete si la amintiri!!!

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

12 comentarii:

  1. Toate dulciurile publicate sant nemaipomenit de bune.Un singur lucru ar trebui.Sa scrieti cate portii sau cate felii rezulta .Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.
    Untura trebuie topita?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, daca folositi untura, da, trebuie topita dupa ce se taie porcul, dar cand o folositi o lasati sa ajunga la temperatura camerei, in cazul in care aveti osanza, aceasta nu trebuie topita, se da doar prin masina de tocat pentru a se putea folosi la prajituri. Paste fericit!

      Ștergere
    2. Spuneati ceva de un site unde se poat comanda forma de biscuiti dR nu o gasesc

      Ștergere
  3. Unde pot comand forma de biscuiți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.produsemenaj.ro/forma-biscuiti-spritati-nr-10.html aici am vazut eu forma

      Ștergere
    2. https://www.produsemenaj.ro/masina-pentru-biscuiti-20-de-modele.html

      Ștergere
  4. Reteta este buna.Dar trebuie mai mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicios! Incearcati si cele 10 retete prajituri de casa de pe site-ul meu http://retete-culinare.eu/prajituri-de-casa

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut doresc demult am avut dar leam pierdut deci cum pot sami comand forma de prajituri prim masina tocat

    RăspundețiȘtergere
  7. eu nu vand echipamente. Eu am cumparat forma dintr-un magazin chinezesc

    RăspundețiȘtergere