14 iunie, 2016

Ciorba de fasole cu afumatura

A fost mai racoare afara zilele astea si m-am incumetat sa pun la fiert fasole boabe pentru a pregati o ciorba cu afumatura, a trecut mult prea mult timp de cand nu am mai pregatit o astfel de ciorba. Am mai facut din cand in cand fasole scazuta, dar acum recunosc ca am cumparat cateva conserve de fasole ....gata fiarta, nu are acelasi gust dar iti faci pofta. Dar astazi am fost harnicuta si acum rasplata este in farfurie si este atat de buna!!!

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!




Ingrediente 


  • 500 gr fasole boabe alba
  • 500 gr costita afumata
  • 2 cepe si pentru ca am avut am pus si doua fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • putina radacina de telina, cat si o tulpina de telina
  • 1 ardei gras
  • 200 ml de suc de rosii sau rosii maruntite (ori cateva linguri de bulion/pasta de tomate)
  • cimbru uscat si doua foi de dafin
  • sare si piper
  • patrunjel verde


Pregatire

  • cu o seara inainte am ales si spalat bine boabele de fasole si le-am pus intr-un castron acoperite cu apa sa se hidrateze pentru ca astfel fasolea va fierbe mai rapid
  • a doua zi am pus fasolea la fiert, scursa de apa in care a stat
  • dupa ce da in clocot scurg apa si adaug alta fierbinte, repetand acest lucru de 2-3 ori eliminam neplacerile provocare de buclucasa fasole
  • apoi o las sa fiarba cu foile de dafin si crenguta de cimbru
  • cand cojile acesteia se ridica la suprafata le indepartam cu o lingura. Cunosc pe cineva care inainte de a pune fasolea la fiert, hidratata fiind, curata fiecare bob in parte.
  • costita afumata are o carnita frageda si pentru ca va fierbe rapid nu o voi fierbe separat, dar o voi portiona in bucatale mici, luand carnea de pe oase, dar la fiert voi pune si carnita si oasele, pentru ca vor da gust foarte bun.
  • legumele le dam pe razatoare (morcovul, telina, pastarnacul), ceapa si tulpina de telina le toc marunt cu cutitul si le punem la fiert 
  • aproape de final adaugam sucul de rosii, potrivim gustul cu sare si piper si adaugam patrunjelul tocat marunt


Servim ciorba de fasole alaturandu-i o ceapa rosie sau ce mai credeti voi ca se potriveste.

Va multumesc pentru vizita, sper sa pregatiti si voi aceasta reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu