28 aprilie, 2016

Pasca fara aluat

Daca din lipsa de experienta sau de timp, pregatirea unui aluat te pune in dificultate, aceasta reteta de pasca fara aluat iti va fi de mare ajutor. Este foarte buna, pregatirea este simpla si rapida, iar rezultatul este delicios. Toate acestea iti vor da, astfel, posibilitatea de a petrece mai mult timp alaturi de cei dragi.
Reteta o poti urmari chiar acum!!!      




Ingrediente

500 gr branza proaspata de vaci
200 gr smantana
4 oua
100 gr unt
200 gr zahar tos
4 linguri faina
100 gr stafide
coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie
un praf de sare
zahar pudra pentru ornat


Preparare

  • untul de topeste si se lasa sa se raceasca
  • stafidele se hidrateaza in apa calduta
  • cuptorul se incalzeste la 170 gr C (temp mica)
  • tava cu diametrul de 22 cm se tapeteaza cu hartie de copt
  • galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untul topit dar rece
  • se incorporeaza si zaharul
  • se amesteca bine, pana zaharul se va topi, iar ouale isi schimba culoarea
  • se adauga smantana, coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • se incorporeaza si branza si se amesteca pentru a se obtine o compozitie omogena
  • se adauga si stafidele, scurse de apa calduta
  • se amesteca in compozitie si faina, treptat, pana se incorporeaza toata
  • albusurile se spumeaza cu un praf de sare pana se obtine o bezea tare care se va incorpora in aluatul pregatit deja, fara a se amesteca prea tare
  • se toarna compozitia in tava si se niveleaza apoi se coace in cuptor pentru aprox 70 min, dupa coacere se lasa in cuptor sa se raceasca
  • Se pudreaza cu zahar si se serveste in ziua de Paste alaturi de cei dragi

2 comentarii:

  1. am vazut o multime de retete dar nu-am vazut una in care sa zica si pentru diabeticii niste ingrediente pentru noi ca suntem destui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cercati cu indulcitor lichid ,sau fructocza in loc de zahar

      Ștergere