22 ianuarie, 2016

Guguluf cu afine si lamaie

In aceasta perioada imi doresc deserturi rapide si bune....nici nu imi doresc prea multe, nu-i asa?! Sunt precum pictorii, perioada albastra...roz...etc, anul trecut in placeau deserturile cu aluaturi framantate, precum Poale-n brau, Pariziene cu branza si stafide....dar astazi imi doresc deserturi simple, si din aceasta categorie face parte si Guguluful cu afine si lamaie, a carui preparare o puteti urmari aici!!!





Ingrediente

100 gr afine
2 oua
150 gr zahar tos
100 gr unt topit dar nu cald
200 gr iaurt sau lapte batut
coaja si zeama de la o lamaie
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 plic zahar vanilinat
un praf de sare

Glazura 
100 gr zahar pudra 
1-2 lingura zeama lamaie sau lapte

Prepararea se face astfel:

  • cuptorul se incinge la 180 gr C
  • tava se unge bine cu unt si se pudreaza cu faina
  • faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu
  • ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul tos, dar si cu cel vanilinat, au cand ouale isi schimba culoarea
  • adaugam apoi untul topit dar care este la temperatura camerei, mixand in continuare
  • se incorporeaza alternand iaurtul cu amestecul de faina
  • la final se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie
  • afinele congelate le amestec cu o lingurita de faina si le incorporez in aluat
  • se toarna aluatul in tava si pe da la cuptor pentru 45-50 min pana cand se coace si rumeneste usor deasupra
  • dupa coacere se lasa sa se racoreasca usor si se rastoarna pe un platou
  • Glazura se prepara din zaharul pudra in care amestecam treptat zeama de lamaie sau lapte si se glazureaza desesrtul
Un desert minunat cu fructe si glazura dulce-acrisoara.


Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu