27 septembrie, 2015

Rulouri/Conuri cu crema de vanilie

De cum am vazut la magazin formele acestea metalice pentru rulouri, nelinistea m-a cuprins, caci nu prea gaseam motiv sa le pregatesc...dar cum weekendul se instalase deja, aproape era pe sfarsite chiar, nu am mai asteptat alte motive si nici nu am mai cautat alte justificari, m-am pus pe treaba si am pregatit desertul minunat pe care mama mi-l pregatea cand eram copil...trebuia doar sa testez formele.....nu-i asa?!

Reteta video o puteti urmari si voi aici!!!

For English version here!!!






Ingrediente pentru 31 buc

Aluat
500-600 gr faina
2 oua + 1 pentru uns rulourile
130 gr zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
7 gr amoniac
Un praf de sare

Crema de vanilie
1 l lapte
200 gr zahar
2 galbenusuri
10 linguri amidon
100 gr unt
esenta de vanilie
zahar vanilinat (2 plicuri)
un praf de sare
Pe deasupra se vor pudra cu zahar.

Pregatirea rulourilor/conurilor
  • se mixeaza bine zaharul cu uleiul si laptele, pana se topeste zaharul
  • se adauga si ouale (2 buc) si se incorporeaza bine
  • se adauga sare si amoniacul
  • apoi se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat ce poate fi intins foaie si se lucreaza cu mainile
  • se imparte in 4 parti egale
  • conurile se ung cu ulei si se dau prin faina
  • se intinde fiecare parte de aluat in foaie subtire, pe blatul de lucru tapetat cu faina, se taie fasii de 2 cm grosime, si fiecare fasie se ruleaza pe un con, suprapunandu-se marginile putin
  • se ung cu ou si se aşază pe tava tapetata cu hartie de copt
  • se coc in cuptorul incins la 190 gr C  pentru 15 min, cat sa se rumeneasca usor
  • se lasa sa se raceasca si se indeparteaza formele metalice
Pregatirea cremei
  • se amesteca zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, un praf de sare si apoi cele doua galbenusuri si laptele rece
  • se pune amestecul pe foc mic, amestecandu-se mereu cu telul pentru a impiedica lipirea cremei
  • in cateva minute se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca
  • untul se spumeaza adaugandu-se treptat crema de lapte racita
  • se aromatizeaza cu esenta de vanilie
  • se pune in frigider pentru cel putin 30 min
Asamblare
  • crema se pune in pos cu dui stelat si se umplu cu aceasta rolourile pregatite
  • rulourile se vor tine la frigider pana in momentul servirii cand se vor pudra cu zahar
Sunt delicioase si daca crema de vanilie nu va e pe plac le puteti umple cu o crema de ciocolata (respectand reteta cremei de vanilie, doar ca-i mai adaugati cacao cat sa va fie pe plac) sau si mai simplu cu frisca.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



13 comentarii:

  1. Eram asa incantata ca am gasit o ret simpla si usoara...insa st dezamagita, desi am respectat intocmai ret, cantit, nu mi.au iesit. Prima tava am incercat la cuptor, nu s.au dezliput dp bat(desi le.am uns), urmatoarele le.am prajit, s.au umflat precum gogosile, au iesit dp bat, dar s.au desirat... Unde oare sa fie problema...abia am salvat 20-25 din 60... Mai multa mizerie...si ma gandeam ca o sa.mi surprind invitatii sambata...eu am ramas surprinsa

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau sa aud, dar nu ar fi trebuit sa se intample nimic din ce spui...conurile le ungi cu ulei si le dai si prin faina, iar aluatul are in compozitie ulei, asa ca nu mai au cum sa se lipeasca, foaia de aluat este intinsa destul de subtire, astfel daca se mai umfla in cuptor sa nu fie chiar atat de groasa, daca s-au desirat de pe con- cred ca nu le-ai copt destul...cat sa se usuce si sa-si pastreze forma. Sper sa nu fii dezamagita si sa mai incerci, cu siguranta vei reusi! O seara linistita, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai...cred ca imi dau seama de ce nu a iesit tava de la cuptor...am uitat de dat betele prin faina.. Intr.adevar nu s.au umflat mult...erau chiar k...apoi cand am vazut ca nu le pot scoate, le.am prajit...si at au ,,explodat,, poate data viit, mai incerc nu ma dau batuta

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e cand te grabesti....la cuptor le mai intoarceti...sau le lasati asa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu le-am intors, pentru ca am vrut sa aiba fata frumoasa.

      Ștergere
  5. Ret este ff usoara, put ingred si are si video, m.am mirat de ce am esuat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai esuat, a fost doar o experienta (chiar chimica daca ai prajit aluatul cu amoniac in el..haha..reactie chimica efervescenta) din care ai invatat. Te pup si succes data viitoare!

      Ștergere
  6. buna, as vrea sa imi spui cum fac conurile din foaie de aluminiu ,as vrea sa incerc si eu reteta ,copii ma intreaba mereu cand le fac dar am dat inapoi pentru ca nu am conurile ,astept raspuns.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! AM gasit pe net ceva imagini care sa te ajute http://www.retete-dukan.ro/cum-sa-ne-facem-singuri-forme-cilindrice-pentru-rulouri/ O zi frumoasa!!!

      Ștergere
    2. Forme de rulouri le puteti gasi pe www.natishop.com la doar 4 lei/ setul.

      Ștergere
  7. am facut reteta , a iesit perfect, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. poti folosi bicarbonat de sodiu sau praf de copt, dar cu amoniac ies mai fragede. O seara linistita!

      Ștergere