06 martie, 2015

Tort cu piersici

Am pregatit astazi un desert incantator, fresh si cremos si il dedic voua, prietenelor ce ne urmaresc si incurajeaza. La multi ani!!! sa fiti fericite si iubite!!!




Ingrediente

Blat
3 oua
100 gr zahar
60 gr faina
5 gr praf de copt
3 linguri apa
Un praf de sare

Umplutura
Piersicile din compot – (o cutie de 800 gr)
250 ml vin rosu, dar merge si alb
½ lingurita de scortisoara
50 gr zahar
10 gr gelatina
Crema
500 gr branza proaspata de vaci
250 gr frisca lichida
150 gr zahar
1 lingura coaja de lamaie
Esenta de rom
10 gr gelatina

Décor

2-3 piersici din compot
1 plic jeleu Tort Gelee (eu am avut rosu, dar puteti folosi si incolor)
150 ml sirop de la compot
2-3 linguri de zahar


Prepararea blatului

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul in ploaie, pana obtinem o bezea tare si lucioasa, agaugam apa si galbenusurile amestecate usor cu o furculita. Se incorporeaza faina si praful de copt.
Tava de blat de tort se unge cu unt sau ulei si se pudreaza cu faina
Se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se introduce in cuptorul incins, pana cand se va coace si rumeni. Se lasa apoi sa se raceasca bine.

Tava are diametrul de 22 cm, dar puteti folosi chiar si una de 26 cm, chiar daca aluatul nu va fi asa inalt este ok.

Blatul se aşază tot in tava in care s-a copt pentru ca asamblarea tortului se va face in aceasca tava, in duferite etape.

Pregatirea umpluturii

Piersicile se taie cubulete mici (oprim cateva piersici pentru decor) si se aşază peste blat, pe care l-am insiropat putin cu siropul de la conserva.

Vinul, scortisoara si zaharul se pun pe foc, sa dea doar intr-un clocot, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dizolva gelatina in acest amestec, dupa care se toarna peste stratul de piersici si se pune tava in frigider pana cand pregatim si crema.

Pregatirea cremei

Se monteaza frisca cu 2-3 linguri din cantitatea de zahar enumerata la ingredientele cremei si se pune in frigider.
Gelatina se hidrateaza in putina apa, intr-un castonel, apa trebuie sa treca cu doua degete deasupra gelatinei.
Separat, se amesteca branza cu zaharul (restul de zahar), coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Se amesteca cu mixerul pentru ca rezultatul va fi cremos.
Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde cam 10 sec, in doua reprize si se pune peste amestecul de branza, dupa care se adauga si frisca montata.

Crema se aşază peste piersici si jeleul cu vin (care s-a mai absoarbit si in blat), se niveleaza bine si se tine in frigider cam 2 ore sa se inchege bine crema.

Se decoreaza cu feliute de piersica si cu un jeleu pregatit conform instructiunilor de pe pachetul de Tort Gelee.

Se serveste rece si cu multa multa placere pentru ca este delicios, fin si racoritor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu