20 februarie, 2015

Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura delicioasa sigur iti va reaminti de copilarie asa cum si mie mi-a reamintit (mama ii spunea Prajitura cu foi Lica), combinatie perfecta de caramel auriu, nuci si foi de napolitate, asamblate frumos si rezulta prajitura copilariei.

Puteti urmari reteta video si voi, chiar aici!!!



                           Ingrediente

1 pachet foi de napolitate
600 gr zahar
200 gr nuci tocate cu cutitul
4 oua
2-3 linguri cu varf de faina 
250 ml lapte
250 gr margarina
esenta de rom

Ouale se amesteca bine cu faina apoi cu laptele.
Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita, cand s-a topit de tot am adaugat margarina, apoi nucile, apoi amestecul de lapte.
Se tine pe foc mic si se amesteca continuu, pana se mai ingroasa.
Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.
Se aşază crema fierbinte intre foile de napolitana, niveland bine crema si presand putin foile de napolitana (eu am folosit 6 foi)
Peste prajitura se aşază un tocator, pentru ca sa fie putin presata, si se tine in frigider cateva ore bune.

Foarte usor de facut si foarte buna!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu