05 octombrie, 2014

Tort cu morcov - Carrot Cake

Un desert celebru si nu degeaba. Aroma de scortisoara si de vanilie, dulceata morcovului si a ghimbirului au facut acest tort sa fie apreciat in toata lumea, cat despre crema, tot ce va pot spune este faptul ca este DELICIOASA!!! 
Cei ce va luati cafeaua dimineata de la Starbucks stiti cu siguranta despre ce vorbesc!!!

Urmariti reteta video chiar aici!!!



Ingrediente

Blat
4 oua
250 gr zahar
250 gr faina
240 ml ulei de floarea soarelui
250 gr morcov ras pe razatoarea mica
100 gr nuci macinate
50 gr stafide

1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita ghimbir proaspat ras mic sau pudra
esenta de vanilie
1 plic zahar vanilinat
1 praf de sare

Crema

400 gr crema de branza (tip Philadelphia, Exquisa, etc)
200 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar pudra
esenta de vanilie

Decor

100 gr nuca macinata


Preparare

Blat


Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Amestecam ingredientele uscate; faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoarea, sarea, daca aveti pudra de ghimbir, il adaugati in acest amestec.

Amestecam cu mixerul uleiul cu zaharul, si cu cel vanilinat, cat si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale pe rand, mixand in continuare. Rezulta o compozitie foarte cremoasa.

Adaugam amestecul de faina si praf de copt, etc., incorporand bine, dupa care amestecam morcovul, ghimbirul si nuca.

Ungem tava cu unt, eu am pus hartie de copt la baza tavii si turnam aluatul.

Se coace aprox 45 min, dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea in centrul blatului.

Se lasa sa se raceasca complet pentru a se scoate din tava si pentru a se felia pe orizontala.

Crema

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga crema de branza si esenta de vanilie. 
Aceasta crema se pastreaza in frigider pana in momentula samblarii tortului.

Asamblare

Asezam foaia de blat de la baza, asezam crema si o nivelam, foaia de blat si imbracam tortul in crema si ornam cu nuca macinata si cu cateva feliute de morcov pe care le-am oparit cateva secunde in apa cu zahar.

Un tort deosebit, un desert incantator pe care trebuie sa il incercati!!! Nu va speriati de multimea ingredientelor pentru ca se prepara destul de usor, iar rezultatul este unul spectaculos!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu