11 octombrie, 2014

Tort cu mere

Toamna ne intampina cu o gramada de fructe minunate si cum sa nu pregatim un tort cu mere delicios cand merele din livada sunt gata de a fi culese. Am adunat cateva mere si am pregatit acest desert pentru cei dragi, casa s-a umplut de aroma merelor, a scortisoarei, caci nu-i desert cu mere fara putina scortisoara.

Puteti urmari reteta acestui desert chiar aici!!!




Ingrediente

1.5-2 kg mere
6 oua mici sau 5 mari
6 linguri de zahar (aprox 100 gr)
6 linguri de faina (aprox 60 gr)
6 linguri de apa
5 gr praf de copt
esenta de vanilie
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
un praf de sare

zeama de lamaie
200 ml smantana lichida pentru a pregati frisca

Preparare

Merele se curata de coaja, se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in jumatati, se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-o tava rotunda asezam jumatatile de mere in pozitie verticala, in forma de cerc, in mijloc asezam feliute de mere, pudram cu scortisoara si punem tava in cuptorul incins pana cand vom fi gata cu aluatul.

Amestecam faina cu praful de copt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana cand acesta se dizolva, mixam in continuare si cu zaharul vanilinat, dar si cu esenta de vanilie, adaugam apa, iar apoi faina cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia cu galbenusuri.

Turnam aluatul peste merele coapte cateva min in cuptor, nivelam, si lasam sa ce coaca si rumeneasca.

Lasam sa se raceasca bine pentru a putea scoate tortul din tava, prin acoperirea acesteia cu un platou si apoi rasturnam usor.

Montan frisca si ornam tortul cu aceasta, dar si cu flori de trandafir facute din feliute subtiri de mar.

Atat de simplu si mai ales foarte gustos. Parfumul merelor coapte si a scortisoarei, aluatul fin si usor, transforma acest desert intr-unul DELICIOS!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu