16 aprilie, 2014

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi,  nu se taie imediat, trebuie lasata cateva ore la rece, pentru ca foile sa se inmoaie si glazura sa se intareasca, dar asteptarea va merita cu siguranta, deoarece foile fragede si crema fina va vor cuceri.

Urmariti filmarea si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!






Ingrediente

Pentru 3 foi

  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingura de otet pentru a stinge amoniul
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat bun de intins foi (aprox 150-200 gr)


Pentru crema

  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahar (puneti mai mult zahar daca preferati mai dulce)
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • esenta de rom


Pentru ornat

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri de ulei
o scobitoare sau un bat pentru frigarui, pentru a face efectul marmorat 

                 Preparare


Prepararea foilor 
Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina.
Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana, iar apoi se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem foi foarte subtiri.

!!!Partea importanta este sa avem hartie de copt (30 x 40 cm), asa cum puteti vedea in filmul de mai sus, pentru ca foile se vor putea intinde cu usurinta pe aceasta cu un sucitor infainat. 

Transferati foile foarte subtiri, intinse pe hartia de copt pe spatele unei tavi de aragaz si le coaceti pe rand cam 7-8 min.

Prepararea cremei este foarte simpla, intr-o cratita punem ingredientele enumerate si pe aragaz, la foc potrivit, amestecam continuu cu un tel pana cand acesta va lasa urme si crema va fi legata.

Aceasta crema fierbinte se imparte in doua parti (masuram din ochi) si se intinde intre foile coapte. 

Prepararea glazurii
Topim ciocolata neagra, la microunde sau la bain-marie, o amestecam cu 2 linguri de ulei si o turnam pe deasupra prajiturii, niveland-o bine.
Ciocolata alba se topeste si ea, se amesteca si ea cu 2 linguri de ulei, si o turnam de forma liniara (facem cam 4 linii) peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasati linii inverse liniilor de ciocolata alba, astfel veti obtine un design interesant.
Dati prajitura la rece, cel putin cateva ore, pentru ca foile sa se fragezeasca si glazura sa se intareasca.




Incercati acest desert delicios, cei dragi il vor savura cu mare placere.


4 comentarii: