13 aprilie, 2014

Prajitura cu iaurt si stafide

Am pregatit acest desert atat de repede si nu va pot descrie cat de buna este, gustul fin de iaurt si aroma dulceaga a stafidelor se imbina perfect.

Aici puteti urmari cum am pregatit eu acest desert!!!







Ingrediente

300 gr iaurt
100 gr stafide
3 oua
300 gr zahar
300 gr faina
3 linguri de ulei
1 praf de copt
coaja rasa de la o portocala/lamaie
un praf de sare


Mod de preparare

Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana cand acesta se dizolva, incorporam si iaurtul. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra, incorporand cu o spatula. Adaug uleiul, coaja de portocala si stafidele, amestecand usor.
Aluatul obtinut il punem intr-o tava de blat de tort, care merge in cuptorul incalzit la 180 grade, pana cand se va coace si rumeni frumos deasupra.


Am asteptat putin ca prajitura sa se raceasca si am portionat-o astfel



Ramaneti alaturi de noi pentru o multime de retete usoare, dar foarte bune, iar in filmele noastre puteti urmari prepararea acestora pas cu pas!!


Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

8 comentarii:

  1. POT ADAUGA IAURT GRECESC IN AMESTEC CU BRANZA GRECEASCA? VREAU SA INLOCUIESC FAINA, CU FAINA INTEGRALA? CARE AR FI DIFERENTA CA SI CANTITATE?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti inlocui iaurtul si branza cu sortimente grecesti, cat priveste faina....nu stiu ce sa va spun....eu am facut prajitura cu faina 000...incercati si reveniti sa ne spuneti si noua. O zi frumoasa, va doresc!

      Ștergere
  2. am cumparat faina de grau neagra de la Baneasa. am sa fac cu ea desi scrie ca este recom pt masina de paine. iar umplutura am sa fac din amestec de iaurt si branza, ambele grecesti. in 2-3 ore o sa fie si taiata si va spun ce minune a iesit! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate nu o sa iasa foarte aspectoasa daca faina este neagra, dar va fi foarte gustoasa si sa o lasati sa se raceasca bine si apoi sa o taiati, sa nu cumva sa se incruzeasca in mijloc. Sa aveti pofta!!!

      Ștergere
  3. a iesit ok, n-am mai amestecat branza cu iaurt, am amestecat faina alba cu faina neagra... mie una mi se pare un fel de chec aromat usor umezit cu stafide. nu ma dau in vant dupa ea.. aveam emotii ca n-o sa iasa, dar e ok.

    RăspundețiȘtergere
  4. La checurile acestea cu iaurt e foarte important de specificat ce fel de iaurt.Sunt multe retete de chec cu iaurt,insa ,uneori iaurt inseamna mai degraba un lapte,poate un chefir,lapte acru,dar nu iaurt.Cantitatea de faina se modifica in functie de consistenta iaurtului.O sa incerc aceasta reteta cu iaurt grecesc.;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai mei au fost încântați de această prăjitură . Mulțumesc pentru rețetă !😊

    RăspundețiȘtergere