26 martie, 2014

Clatite cu branza si smantana la cuptor

Clatite pufoase dar pe care le umplem cu un amestec dulce de branza si stafide si pe deasupra le scaldam intr-un sos de smantana....v-am facut pofta? este foarte simplu de preparat, clatitele iau un picut de timp, dar cine se bucura la sfarsit de un desert delicios?!

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit reteta de astazi, urmariti filmul de mai jos!!


25 martie, 2014

Chec cu sos de ciocolata

Checul, desertul copilariei noastre!! Cu siguranta in familia voastra exista o varianta a acestui desert, in familia mea exista aceasta varinta, delicioasa, la fel cum o prepara mama  in copilarie. Dupa cum vedeti cu ceea ce mancam nu ne hranim doar corpul, ci si sufletul, aroma mancarurilor ne transporta in timp, traim din nou sentimente vechi, redevenim copii.

Mai jos puteti urmari pas cu pas reteta preparata de mine!!!




20 martie, 2014

Placinta rulata cu mere


Cu o placinta cu mere nu veti da gres niciodata in fata copiilor. Umplutura dulce-acrisoara, foaia frageda si buna face din aceasta placinta desertul perfect.
Mai jos puteti vedea prepararea simpla a acestei placinte!




18 martie, 2014

Salata verde a la Farfuria vesela

O salata delicioasa si foarte satioasa, pe care o puteti consuma la pranz alaturi de prieteni sau familie.
Salatele trebuie sa fie parte din meniul nostru zilnic, copiii le adora si sunt foarte sanatoase.

Mai jos puteti urmari salata pregatita de mine!!!


17 martie, 2014

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Astazi avem o noua propunere culinara. Cotletele de porc le-am transformat in niste rulouri interesante, umplute cu cascaval, ardei gras si ciuperci, si care pot lasa impresie foarte buna asupra musafirilor atat prin aspect cat si prin gust.

Cartofi umpluti cu carne tocata


Astazi am pregatit ceva foarte usor, interesant ca imagine si nu in ultim rand, gustos si anume cartofi umpluti cu carne tocata.





Ingrediente

7-8 cartofi mari rosii
1/2 kg carne tocata amestec (puteti folosi carne tocata - de pui, porc, vita)
200 ml sos de rosii
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2 frunze de dafin
sare, piper, busuioc, boia dulce

Preparare

Curatam si spalam cartofii, ii taiem pe jumatate si ii scobim cu o lingurita jumatatile, creând astfel niste barcute.

Tava de cuptor se unge bine cu ulei si se aşază barcutele, se pune ulei si peste barcute si se pun la cuptor 10 min, dupa care se intorc si mai merg inca 10 min in cuptor.

Intre timp facem un sos din urmatoarele: putin ulei, ceapa si  usturoiul taiate marunt , se calesc putin dupa care se adauga sosul de rosii si condimente, sare, piper si foi de dafin.

Carnea tocata se pregateste si ea intr-o tigaie, se pune ulei la incins apoi carnea, dupa cateva minute se condimenteaza cu sare, piper, 2-3 linguri sos de rosii, boia dulce si busuioc.

In cartofii nostri gatiti putin in cuptor de pune carnea tocata, presandu-se putin si deasupra o lingura din sosul pregatit.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si merg la cuptor pana se vor gati bine si se vor rumeni (aprox 40-45 min, incercati cu varful unui cutit, daca intra usor, cartofii sunt copti).

Se presara pe deasupra putin cascaval ras sau smantana, dupa preferinta, dar neaparat alaturi de o salata de sezon.

Va invitam sa incercati si voi aceasta reteta!! Pofta buna!!!





15 martie, 2014

Prajitura cu gem si nuca (de post)

Sunt adepta, si asta cu mare convingere, a preparatelor facute in casa. Cred cu tarie ca orice ai prepara acasa nu se compara cu ce gasim in magazine, iar produsele de post nu fac exceptie.
M-am gandit sa va prezint astazi o prajitura de post, cu ingrediente destul de putine, dar care poate fi un desert foarte bun.







Ingrediente

Pentru 3 foi

200 gr zahar tos
250 ml bors
250 ml ulei
un plic de praf de copt
un praf de sare
faina cat cuptinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg)
pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul

Din ingredientele de deasupra se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min.








Pentru umplutura dintre foi

800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
300-400 gr nuca macinata in robotul de bucatarie

Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.


Pentru ornat 

200 gr ciocolata amaruie
3 linguri de ulei

Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult.. Fierbinteala apei v-a topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.


Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine.



Dam prajitura la rece, pana a doua zi pentru a se putea portiona. Nu se poate taia imediat pentru ca foile sunt destul de crocante, asa ca trebuie sa aveti rabdare, dar a doua zi prajitura se va fragezi si se va taia frumos.


Urmariti blogul si  canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase!  Daţi like retetelor care va plac si inveseliti-va si voi farfuriile !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.