Avem nevoie de:
- 1 conopida medie
 - 100 gr muschi file/sunca presata
 - 3 linguri de smantana grasa
 - 150 gr caşcaval taiat cubulete
 - 50 gr cascaval ras
 - 1 ardei gras rosu-taiat cubulete
 - 3 oua
 - 1 cub de unt cat o nuca
 - 2-3 linguri de pesmet
 - sare si piper dupa gust
 
- spalam conopida si o desfacem buchetele mai mici
 - se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 min, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca
 - conopida racite se amesteca cu muschiul file taiat cubulete, cu ardeiul si cu cubuletele de cascaval
 - ouale se bat bine si se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper
 - cuptorul se incalzeste la 200 gr C
 - am uns cu unt o tava termorezistenta si am tapetat atat baza cat si peretii acesteia cu pesmet
 - se pune amestecul de conopida in tava dupa care se toarna cu o lingura amestecul de oua si smantana
 - se mai condimenteaza daca se doreste cu sare si piper
 - se presara cascaval ras deasupra
 - tava sta in cuptorul incins pentru 20-30 min pentru a capata deasupra o culoare, frumoasa, aurie
 - conopida gratinata se serveste atat calda cat si rece
 


Buna ziua! Foarte gustoasa e aceasta conopida gratinata! Eu am facut-o cu broccoli si e mai colorata :D. Multumim pentru reteta! O voi prepara mai des :)
RăspundețiȘtergereCu mult drag si va multumesc pentru ca ati vizitat site-ul meu. Va astept in continuare! O saptamana frumoasa!!!
Ștergere