tag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post6818423197395811183..comments2024-03-15T12:29:39.473+02:00Comments on Farfuria vesela: Rulouri/Conuri cu crema de vanilie Danahttp://www.blogger.com/profile/13351419356901954769noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-16810655068408840242022-01-01T04:18:29.886+02:002022-01-01T04:18:29.886+02:00Eu le ung cu ou, inainte de a le introduce la cupt...Eu le ung cu ou, inainte de a le introduce la cuptor.<br />Reusita garantată!Diana Bratosinhttps://www.blogger.com/profile/11530786068514427716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-6264989911830320152022-01-01T04:17:05.809+02:002022-01-01T04:17:05.809+02:00Cea mai reusita reteta, din cate am încercat!
Va p...Cea mai reusita reteta, din cate am încercat!<br />Va pot trimite fotografii, sa confirm cele declarate!😊😊😊Diana Bratosinhttps://www.blogger.com/profile/11530786068514427716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-70496115233981543192019-09-10T03:03:06.859+03:002019-09-10T03:03:06.859+03:00Interesant! Multumim pentru sfaturi, mai mult lega...Interesant! Multumim pentru sfaturi, mai mult legat de amoniac, lucruri ce nu le stiam, pt ca de obicei nu folosesc aminiac, ci mai mult praful de copt si bicarbonatul de sidiu. Mariahttps://www.blogger.com/profile/01257287918087047282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-35960728892263185632018-07-26T15:34:55.397+03:002018-07-26T15:34:55.397+03:00Eu le-am facut o data si pot sa spun ca au iesit f...Eu le-am facut o data si pot sa spun ca au iesit fff bune astazi am pregatit reteta dubla ����complimenti ptr retetaStefynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-64140447747412693642018-01-07T15:33:31.368+02:002018-01-07T15:33:31.368+02:00:) Zambesc !
Dragilor, aluatul,,nelipicios si care...:) Zambesc !<br />Dragilor, aluatul,,nelipicios si care iti reuseste 100 % este cel cu 6/6/6 ~ apa/ulei/zahar..+ 1 plic de amoniac stins cu zeama de lamaie(sare de lamaie) + un varf de cutit sare, + faina atat incat aluatul sa fie nelipicios si rulabil..<br />Se da aluatul(in cantitatea simpla/dublata/triplata ca mai sus amintita, in functie de necesitate) la rece pentru 1/2 ora si apoi se fac acele fasii de 2-2,5 cm care se ruleaza pe suportul din inox, uns in prealabil cu ulei, doar 1/2 cm la imbinare...Fasiile nu se suprapun mai mult pt ca se vor fragezi mai greu !... 4-5 ore de fragezire e suficent daca si crema te ajuta, avand margarina de buna calitate.<br />Sincer, la cat costa acum untul nu cred ca au multe gospodine curajul(banesc!) sa foloseasca unt la crema !..Si-apoi, folosim margarina, cea atat de reclamata, numai la ocazii, sarbatori, mese in familie..Nu avem de ce a ne teme pt sanatatea noastra!<br />De ce oua?..De ce lapte?...Oul da consistenta si aluatul nu se rupe usor la servit efectiv, iar laptele intareste orice aluat..Cel mai bun exemplu este aluatul de cornulete care niciodata nu e fraged daca folosesti lapte .Cu laptele schimbi aroma aluatului si iti trebuie neaparat -drojdie, pentru fragezime !<br />Succeeeees !<br />Uff, ce de intrebari aiurea,multe intrebari-puerile..gen:"daca nu am am amoniac?!???,,".. <|:),,,sau: 's-au lipit de suport..' <|:)<br />1.Raspuns : NU FACI ASTFEL DE DULCIURI, GOSPODINO ! Faci mai bine ,,gris cu lapte ! :))<br />Dai fuga la un market si iti cumperi ! Asa cum si celelalte ingrediente ti le cumperi cu data recenta, nu?<br />2.Raspuns:...Asteapta sa se raceasca putin suportul ! ,,Asta, in caz ca ai uns in prealabil suportul rulou! Nu are cum sa nu se dezlipeasca,,, aluatul e cu ulei !<br />Sfat !<br />Amoniacul se foloseste numai 'stins' in zeama de lamaie pt a atenua din mirosul intepator si a-i da volum aluatului prin disociere uniforma a prafului. E ca si atunci cand, cerni faina de 2-3 ori ca sa ajuti drojdia-maia in aluatul de cozonac. Amoniacul se asociaza perfect cu compozitia numai atunci cand aceasta e in stare *apoasa* . Niciodata amoniacul nu se adauga cand incepi a presara deja din faina ! <br />La alte dulciuri in faina se pot adauga praful de copt,,drofdia tip maia !..<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09017913532295515907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-32785139929908508682018-01-07T15:30:08.065+02:002018-01-07T15:30:08.065+02:00Acest comentariu a fost eliminat de autor.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09017913532295515907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-53410376726365274992017-11-06T17:34:19.528+02:002017-11-06T17:34:19.528+02:00poti folosi bicarbonat de sodiu sau praf de copt, ...poti folosi bicarbonat de sodiu sau praf de copt, dar cu amoniac ies mai fragede. O seara linistita!Farfuria veselahttps://www.blogger.com/profile/07626851292247425124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-34407733477330314012017-11-06T10:48:12.208+02:002017-11-06T10:48:12.208+02:00daca nu am amoniac ce pot folosi?
daca nu am amoniac ce pot folosi?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02989295007469398813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-3711250577791644922017-03-29T19:09:46.202+03:002017-03-29T19:09:46.202+03:00am facut reteta , a iesit perfect, multumescam facut reteta , a iesit perfect, multumescalain26https://www.blogger.com/profile/00027370719853160914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-39586184623483916612016-09-25T20:08:32.252+03:002016-09-25T20:08:32.252+03:00Forme de rulouri le puteti gasi pe www.natishop.co...Forme de rulouri le puteti gasi pe www.natishop.com la doar 4 lei/ setul.<br />Murariuhttps://www.blogger.com/profile/06384888753268574411noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-53657528221106781432016-06-14T09:05:53.518+03:002016-06-14T09:05:53.518+03:00Buna dimineata! AM gasit pe net ceva imagini care ...Buna dimineata! AM gasit pe net ceva imagini care sa te ajute http://www.retete-dukan.ro/cum-sa-ne-facem-singuri-forme-cilindrice-pentru-rulouri/ O zi frumoasa!!!Farfuria veselahttps://www.blogger.com/profile/07626851292247425124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-81922002402604048062016-06-14T09:01:21.953+03:002016-06-14T09:01:21.953+03:00buna, as vrea sa imi spui cum fac conurile din foa...buna, as vrea sa imi spui cum fac conurile din foaie de aluminiu ,as vrea sa incerc si eu reteta ,copii ma intreaba mereu cand le fac dar am dat inapoi pentru ca nu am conurile ,astept raspuns.<br /><br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17180199454180549823noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-1243004294142431542016-03-03T21:23:45.287+02:002016-03-03T21:23:45.287+02:00Nu ai esuat, a fost doar o experienta (chiar chimi...Nu ai esuat, a fost doar o experienta (chiar chimica daca ai prajit aluatul cu amoniac in el..haha..reactie chimica efervescenta) din care ai invatat. Te pup si succes data viitoare!Farfuria veselahttps://www.blogger.com/profile/07626851292247425124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-74039735847639008242016-03-03T21:21:42.442+02:002016-03-03T21:21:42.442+02:00nu le-am intors, pentru ca am vrut sa aiba fata fr...nu le-am intors, pentru ca am vrut sa aiba fata frumoasa.Farfuria veselahttps://www.blogger.com/profile/07626851292247425124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-12143160371240151602016-03-03T21:15:53.821+02:002016-03-03T21:15:53.821+02:00Ret este ff usoara, put ingred si are si video, m....Ret este ff usoara, put ingred si are si video, m.am mirat de ce am esuatAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06759115252319645740noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-8231183991723711302016-03-03T21:14:56.128+02:002016-03-03T21:14:56.128+02:00Asa e cand te grabesti....la cuptor le mai intoarc...Asa e cand te grabesti....la cuptor le mai intoarceti...sau le lasati asa ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06759115252319645740noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-25756616994867369312016-03-03T21:13:05.787+02:002016-03-03T21:13:05.787+02:00Pai...cred ca imi dau seama de ce nu a iesit tava ...Pai...cred ca imi dau seama de ce nu a iesit tava de la cuptor...am uitat de dat betele prin faina.. Intr.adevar nu s.au umflat mult...erau chiar k...apoi cand am vazut ca nu le pot scoate, le.am prajit...si at au ,,explodat,, poate data viit, mai incerc nu ma dau batutaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06759115252319645740noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-75141797474506697732016-03-03T19:32:39.669+02:002016-03-03T19:32:39.669+02:00Imi pare rau sa aud, dar nu ar fi trebuit sa se in...Imi pare rau sa aud, dar nu ar fi trebuit sa se intample nimic din ce spui...conurile le ungi cu ulei si le dai si prin faina, iar aluatul are in compozitie ulei, asa ca nu mai au cum sa se lipeasca, foaia de aluat este intinsa destul de subtire, astfel daca se mai umfla in cuptor sa nu fie chiar atat de groasa, daca s-au desirat de pe con- cred ca nu le-ai copt destul...cat sa se usuce si sa-si pastreze forma. Sper sa nu fii dezamagita si sa mai incerci, cu siguranta vei reusi! O seara linistita, iti doresc!Farfuria veselahttps://www.blogger.com/profile/07626851292247425124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3035973697808013957.post-87553093706419955792016-03-03T19:06:58.209+02:002016-03-03T19:06:58.209+02:00Eram asa incantata ca am gasit o ret simpla si uso...Eram asa incantata ca am gasit o ret simpla si usoara...insa st dezamagita, desi am respectat intocmai ret, cantit, nu mi.au iesit. Prima tava am incercat la cuptor, nu s.au dezliput dp bat(desi le.am uns), urmatoarele le.am prajit, s.au umflat precum gogosile, au iesit dp bat, dar s.au desirat... Unde oare sa fie problema...abia am salvat 20-25 din 60... Mai multa mizerie...si ma gandeam ca o sa.mi surprind invitatii sambata...eu am ramas surprinsaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06759115252319645740noreply@blogger.com