07 aprilie, 2019

Ciuperci umplute cu urzici in doua variante

Imaginatia este cel mai de pret lucru care ne este de mare folos in viata, dar mai ales in bucatarie. Imaginatia si creativitatea. Si eu m-am folosit de imaginatie si am pregatit aceste ciuperci umplute cu urzici. Nu am mai oparit/fiert urzicile inainte, le-am tocat marunt cu robotul de bucatarie...asa crude cum sunt ele si le-am amestecat cu orez fiert. De aici inainte adaugati ce va place voua...simplu, sare si piper si putin ulei pentru cele de post, fie bacon si cascaval pentru cele "de dulce". 







Ingrediente
ciuperci mai mari
urzici proaspete
200 grame orez fiert in apa cu sare
sare si piper dupa gust
puteti pune ceapa si usturoi verde tocat marunt sau usturoi granule
pentru cele de post cate o lingurita de ulei pentru fiecare ciupercuta



Daca nu le vreti de post adaugati bacon/sunca si cascaval ras


Urzicile spalate le maruntesc cu robotul de bucatarie.

 Si le amestec cu orezul fiert
 Sare si piper
 Si umplu ciupercile cu acest amestec pentru varianta de post
 Pentru cele "de dulce" toc marunt baconul marunt

 cascavalul il dau pe razatoare
 Si amestec cu urzicile si orezul
 Si umplu restul de ciuperci
 Le pun in tava, delimitandu-le pe cele de post de celelalte. Pe cele din urma mai pun putin cascaval ras si le pun la cuptor la 170 grade C pentru o ora. Pe cele de post puteti pune o lingurita de ulei.
 Sunt delicioase si simple de pregatit.



 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu