26 februarie, 2019

Pui cu ciuperci in pat de cartofi

Astfel arata preparatul meu de astazi caci despre gust nici nu prea am ce sa va spun pentru ca va inchipuiti si voi ce bunatate este.
Am amestecat pieptul de pui cu cateva legume dupa care le-am asezat intr-un pat de piure pufos de cartofi si le-am dat la cuptor cat sa se rumeneasca.







Ingrediente
1 piept de pui dezosat
4-5 ciuperci
ardei gras
cateva fire de ceapa verde
2 linguri de smantana cu 20% grasime
1 lingura de pasta de tomate
1 felie bacon
1 kg cartofi albi
30 grame unt
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei

Cartofii curatati, spalati si taiati in bucati mai mici se pun la fiert in apa cu sare

Ceapa se taie marunt
Ardeiul gras se taie cubulete
Ciupercile se taie si ele
Pieptul de pui spalat bine se taie in cubulete
Intr-o tigaie se pun doua linuri de ulei sa se incalzeasca si se pune carnea de pui, condimentata cu sare si piper. Carnea se tine pe foc pana isi schimba culoarea.
Apoi se scoate intr-un castron.
In locul carnii, in aceeasi tigaie se pun ciupercile.
Dupa ce ciupercile au scazut am adaugat ceapa, baconul
Am pus si ardeiul gras
Cand toate s-au inmuiat, adaug pasta de tomate
Si pun carnea la loc
Am fiert toate ingredientele pentru aprox 15 minute
Cartofii fierti se scurg de apa in care au fiert si se paseaza impreuna cu untul
Se potriveste gustul cu sare daca mai este cazul
Dupa care se transfera intr-un vas termorezistent, facand in centru o adancitura
In tigaie, peste carnea cu legume am pus si smantana si am mai lasat sa dea intr-un clocot
Dupa care transfer amestecul in centrul vasului cu piure
Deasupra puteti pune si putin cascaval si dati totul la cuptor, la 180 grade C pentru 30 min.
Se serveste cald si este incredibil de gustos.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu