01 februarie, 2019

Prajitura cu biscuiti, crema fina si fructe colorate

Imi este dor de vara, de soare, de culorile incantatoare...cum vremea de afara nu se arata nici pe departe cam cum mi-am dorit eu, macar desertul de astazi sa fie colorat, cu fructe varatice...sa-mi mai aline dorul









Ingrediente 
aprox 220 grame biscuiti
200 grame zahar
400 gr lapte
200 grame crema de branza
300 grame iaurt
1 pachet budinca de fistic (36 grame)
15 grame gelatina
coaja de lime
400 grame fructe congelate (zmeura, coacaze, capsune...)

Intr-o craticioara amestec zaharul cu pudra de budinca.
Si adaug si laptele rece. Si pun amestecul obtinut la foc mic pe aragaz, amestecand continuu pana se ingroasa.
Gelatina se pune la hidratat in putina apa, cat sa acopere granulele.

Cand crema s-a legat se ia de pe foc
Se topeste gelatina la foc mic, avand grija sa nu fiarba...se tine pe foc 1-2 minute, cat sa devina lichida.

Am pus crema de budinca intr-un castron pentru a avea loc sa amestec si celelalte ingrediente.
Si anume crema de branza
Coaja de lime
Gelatina lichida
Iaurtul
si fructele congelate, toate ajung pe rand in crema calda. AM pus crema la rece in frigider pentru o ora, sa vad ca se incheaga.
Intr-o tava am pus un strat de biscuiti
Peste care am turnat crema
Am nivelat-o cu o spatula
Dupa care am pus iar un strat de biscuiti
Se inveleste desertul cu foile alimentara de plastic si se pastreaza la frigider pana a doua zi.
Se serveste cu multa bucurie pentru ca altfel nici nu se poate avand in vedere explozia de gusturi si culori ale acestui desert.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu