15 februarie, 2019

Mere umplute

Un desert incredibil. Atunci cand le serviti fiti siguri sa adaugati si cateva linguri din siropul pregatit. Neaparat merele umplute cat si siropul trebuie sa fie tinute la rece in frigider pentru o experienta gustativa de neuitat.









Ingrediente
7-10 mere
700 ml apa
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
zeama de la o jumatate de lamaie
optional - un baton de scortisoara


Merele se spala, se curata de coaja

Se scobesc astfel incat sa capete forma unui paharut
Se pun la fiert in apa, zahar, zeama de lamaie. Pentru aroma am pus la fiert si o coaja de mar si de lamaie
Se intorc pe toate partile de mai multe ori pentru a se fierbe, dar totusi sa-si pastreze forma. Se scot pe un platou. Siropul se mai fierbe in continuare pentru ca mi-am dorit sa fie mai concentrat si mai legat
Pentru umplutura am folosit 150 grame nuca, 50 grame pesmet, 60 grame unt si 15 linguri din siropul obtinut.
Nuca am macinat-o cu robotul de bucatarie
Untul l-am topit intr-o tigaie
Am adaugat nuca si pestemul pentru a se rumeni putin in unt.


Dupa care am amestecat cu 15 linguri din siropul merelor.
Am umplut merele cu umplutura pregatita si le-am pus la rece
Le-am decorat cu frisca pentru care am folosit 200 grame smantana pentru frisca, 3 linguri zahar pudra si 8 grame intaritor pentru frisca
Am spumat smantana, smantana pe care am tinut-o la rece inainte de spumare
Am adaugat zaharul pudra si intaritorul pentru frisca
Am decorat merele cu frisca, nuca si ceva fructe colorate pentru contrast
DELICIOS! DELICIOS! DELICIOS!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu