09 noiembrie, 2018

Prajitura cu gutui si migdale

Este toamna frumoasa, in ultimile zile cu temperaturi blande ceea ce ne face sa ne bucuram mai mult peisaje, parcuri si aer liber. Eu ma bucur si de fructele toameni, fructe precum gutuile parfumate, desi prajitura aceasta o puteti pregati si cu mere, dar si cu pere cred ca ar fi superba.
Migdalele le-am cumparat cu coaja maronie, astfel ca le-am tinut in apa de cu seara si apoi am curatat coaja respectiva. Midgalele raman albe si arata mult mai bine si parca sunt si mai gustoase. Puteti cumpara daca vreti fulgi de migdale.






Prajitura cu gutui si migdale

Prajitura cu gutui si migdale






Ingrediente
Blat
200 grame faina
60 grame zahar
90 grame unt
1 ou
5 grame praf de copt
un praf de sare
esenta de migdale



Umplutura
2-3 gutui (depinde cat de mari sunt)
zeama de lamaie
200 grame frisca lichida
50 grame faina
150 grame zahar
60 grame unt
1 ou
100 grame migdale intregi sau fulgi



Blatul
Untul se mixeaza cu zaharul si apoi pe rand se adauga oul. esenta de migdale,
 faina si praful de copt
 Rezulta un aluatl lipicios
 pe care l-am intins in tava rotunda cu diametrul de 22 cm cu ajutoul unei spatule de silicon. Se pune tava in frigider pana sunt gata si cu umplutura.

Pregatirea umpluturii
Gutuile spalate se taie feliute
 Si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida foarte tare.
 Untul se spumeaza cu zaharul
 si cu oul intreg
 Se incorporeaza faina
 si frisca lichida.

 Se asaza fructele in tava, peste blat
 Se toarna crema cu frisca peste fructe

 Presar migdalele deasupra. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-45 min si se lasa dupa coacere in cuptor pentru inca 15 min, dar cu focul oprit.

 Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu