30 octombrie, 2018

Placinta cu sunca si cascaval

Am pregatit de multe ori aceasta placinta din mai multe motive si voi enumera cateva dintre ele: este foarte gustoasa, satioasa, usor de pregatit cu ce ai prin frigider, se poate consuma calda sau rece, o poti lua cu tine la drum si mai pot continua.
Uneori din lipsa de timp am pregatit aceasta palcinat cu aluat de foietaj din magazin...este buna si asa, dar cea cu aluat de casa este mult mult mai buna.

Ce spuneti de toamna aceasta si culorile ei?!










Ingrediente

Aluat
225 grame faina
3 grame drojdie uscata
1 lingurita zahar
1/3 lingurita sare
1 lingura de ulei de masline
150 ml apa calduta

Umplutura
200 grame sunca (bacon, prosciuto, etc...)
100 grame cascaval ras
2 oua fierte tari
1 lingura oregano uscat
2-3 linguri pasta de ardei iute (ketchup..)

1 ou pentru uns deasupra + seminte de susan


Faina se amesteca cu zaharul, sarea si drojdia uscata.

Se adauga uleiul de masline.
 Treptat se adauga si apa calduta si se framanta bine aluatul pentru 10-15 min.

 Se unge vasul si aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


 Se intinde foaie si se taie sub forma de triunghiuri.
 Se asaza in tava pe hartie de copt sub forma de cerc suprapunand triunghiurile. Se ung cu pasta de ardei.
 Se asaza sunca, cascaval, ouale date pe razatoare si iar cascaval. Se presara oregano.
 Se aduc colturile exterioare ale triunghiurilor spre interior.
 Se unge placinta cu ou batut si se presara seminte de susan. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 min.

Se serveste calda sau rece.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu