19 octombrie, 2018

Placinta cu mere si caramel

Se vede ca ne plac placintele cu mere? Ei bine, da, ne plac mult. Daca si aluatul este unul gustos, atunci umplutura este pusa in valoare si rezulta astfel un desert superb. Am combinat de data aceasta merele cu caramel dar si cu putina scortisoara.






Ingrediente
Aluat
340 grame faina
80 grame zahar
5 linguri de ulei
150 ml lapte caldut
1 ou
5 grame drojdie
un praf de sare

Umplutura
3 mere
50 grame zahar
40 grame unt
2 linguri de amidon
2 linguri de apa
8 grame zahar cu scortisoara
100 grame crema de branza
zeama de lamaie


Pregatirea aluatului
Se amesteca faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Se incepe incorporarea ingredientelor umede si am inceput cu oul

 se adauga si uleiul
 treptat laptele caldut. Se framanta foarte bine aluatul.
 Se lasa la dospit intr-un vas uns cu ulei pana isi dubleaza volumul.

Pregatirea umpluturii
Merele spalate se curata de coaja si se taie cubulete.
 Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
 Zaharul se pune intr-o craticioara si se lasa sa se caramelizeze
 Se pune untul peste caramel si se lasa sa se dizolve.
 Se pun merele in caramel si se da aroma cu zaharul cu scortisoara. Se lasa pe foc cat sa isi lase merere sucul si sa se dizolve caramelul la loc.
 Amidonul se amesteca cu 2 linguri de apa
 Cand merele s-au mai inmuiat putin se adauga amidonul si se amesteca bine. Se mai tine pe foc cat sa se ingoase umplutura si sa nu mai avem lichid. Se lasa as se raceasca.
 Cand umplutura s-a racit si aluatul a dospit se procedeaza la asamblarea placintei.
 Se imparte aluatul in patru bucati.
 Fiecare bucata se intinde cu sucitorul sub forma unui cerc cu diametrul de 24 cm. Se taie pe diagonala si se unge cu crema de branza.
 Se pune umplutura in cele doua parti ale semicercului. si se ruleaza catre centru.


 Se pun rulourile formate in tava unsa cu unt. Si se lasa la dospit pentru inca 30 min. Se unge placinta cu glabenus de ou amestecat cu o lingura de lapte.
 Se presara susan deasupra. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-40 min cat sa se coaca dar sa se si rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si poate fi servita.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu