31 august, 2018

Carne de pui cu sos cu smantana si rosii uscate

Un preparat simplu, dar cu multa savoare si culoarea. Marturisesc ca sotul meu nu este amator de sosuri albe, dar a mancat cu mare placere pulpele de pui pregatite astfel si chiar m-a complimentat pentru reteta, asa ca puteti incerca si voi reteta si veti fi surprinsi de cat de buan este.






Ingrediente
7-8 pulpe de pui (puteti folosi piept, aripi....ce va place)
200 grame smantana pentru gatit
3-4 catei de usturoi
ardei iute
50 grame cascaval ras
sare si piper dupa gust
putin ulei
cimbru, busuioc si patrunjel verde
10 rosii cherry uscate


Pentru uscarea rosiilor cherry am folosit rosii foarte bine coapte, pe care le-am spalat si sters cu un prosop de hartie.
Le-am taiat pe jumatate si am indepartat pe cat posibil semintele acestora. Le amestecam cu o lingura sau doua de ulei.
Le asezam in tava cuptorului, pe hartie de copt. Le asezonam cu sare si piper si le-am pus la cuptor, la focul cel mai mic (120 grade C), pentru cateva ore. Daca este cazul le putem si intoarce. Se tin la cuptor pana se evapora cat mai mult lichid si devin uscate.


Carnea spalata se sareaza si pipereaza si apoi se prajeste in ulei pana capata culoare aurie.
Se scoate carnea si in aceeasi grasime se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat feliute.
Dupa cateva minute se pune smantana pentru gatit si mai puteti adauga 150 ml supa de legume de carne sau legume, daca nu aveti adaugati apa, asa cum am facut si eu.
Se adauga si rosiile uscate, o crenguta de cimbru, putin busuioc tocat, sare si piper.
Cand incepe sosul sa fiarba se pune carnea inapoi, cascavalul ras desupra carnii si pe pune vasul/tigaia la cuptor pentru 30/40 min





Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu