21 iulie, 2017

Tort cu spuma cu cacao

Am pregatit acest tort si dupa cum veti putea citi mai jos am avut nevoie de foarte putine ingrediente si daca as fi avut o tava de tort mai mica (cea folosita are dimetrul de 22 cm) ar fi fost si mai inalt, dar chiar si asa gustul este divin si toata lumea a primit o felie dulce.
Puteti urmari in filmul de mai jos fiecare atapa a pregatirii acestul tort explicat cat mai bine m-am priceput astfel incat si voua sa va iasa desertul.




Tort cu spuma cu cacao




Tort cu spuma cu cacao

Ingrediente

Blat

2 oua
40 grame faina
50 grame unt
5 grame praf de copt
esenta de rom
70 grame zahar





Sirop

250 ml apa
60 grame zahar
8 grame zahar vanilat Burbon
esenta de rom







Spuma

1.5 lingura cacao + 2 linguri apa calduta
3 galbenusuri
esenta de rom
200 ml frisca
100 grame zahar pudra + 4 linguri apa
9 grame gelatina granule + 2 linguri apa








Preparare
Incep cu pregatirea blatului si topesc untul dupa care il amestec bine cu zaharul.

 Incorporez si cacao, praful de copt si faina.
 Torn aluatul in tava unsa cu unt. Diametrul tavii este de 22 cm, dar puteti folosi si o tava mai mica.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 12 min si cel mai bien faceti si testul cu scobitoarea.
 Blatul copt se lasa sa se raceasca.
Se pregateste un sirop cu care se va insiropa blatul, fierband apa cu zaharul si dupa ce zaharul s-a topit se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.
Se lasa sa se raceasca.
Pregatirea spumei cu cacao
Zaharul pudra se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de apa si se fierbe la foc mic pana cand siropul se leaga.

 Gelatina se hidreateaza cu 2 linguri de apa rece.
 Frisca se spumeaza si se tine la rece.
 Galbenusurile se freaca bine cu siropul gros turnat in fir subtire si se mixeaza pana cand ouale isi schimba culoarea.
 Pudra de cacao se amesteca cu 2 linguri de apa calduta si gelatina hidratata se topeste in cuptorul cu microunde (se tine in cuptor in doua reprize a cate 10 secunde) pana devine lichida.
 Peste galbenusurile de ou se adauga cacaoa dizolvata si gelatina topita.
 Se amesetca si frisca in compozitia cu oua.
 Blatul se insiropeaza cu siropul racit.
 Se toarna peste blat spuma cu cacao si se pune la frigider pentru 2 ore.
 Se decoreaza cu ciocolata rasa.


Tort cu spuma cu cacao







Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

2 comentarii:

  1. Recomanzi cumva un anumit brand pentru cacao? Mi se pare ca multiplele mele tentative de a incerca diferite produse au cam dat gres. Uneori gustul nu este deloc pregnant, alteori mi se par a fi usor nisipoase. Pe de alta parte, dupa ce asez pe plita si incalzesc compozitia, simt ca nu se amesteca uniform si am vaga impresie ca este de la cacao :(

    RăspundețiȘtergere
  2. eu folosesc mereu aceasta cacao http://www.cumparaieftin.ro/supermarket_alimentare_deserturi_cacao/cacao-van-200-gr/...dar am vazut de curand intr-un magazin ca se vindea cacao si vrac (iti cantarea dintr-o cutie mare cat doreai) si o sa incerc si din aceea. Nu prea pot sa recomand nimic in special pentru ca la cate feluri, marci si tipuri...chiar nu mai stii ce sa cumperi. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere