11 iulie, 2017

Tarta cu crema de branza si rosii cherry

Tarta aceasta cu blat crocant, crema de branza, rosii cherry si busuioc verde este minunata mai ales cand avem musafiri si vrem sa-i impresionam cu un preparat pe cat de aratos pe atat de gustos.
Am pregatit foarte rapid aluatul pentru blat, folosind robotul de bucatarie, apoi umplutura mi-a luat doar cateva minute.
In 15 am fost gata cu asezatul tuturor ingredientelor in tava si cat inca soarele nu a inceput sa arda cu putere tarta a fost coapta.
Se poate servi cu salata verde de spanac cu dressing simplu cu otet balsamic.





Tarta cu crema de branza si rosii cherry


Ingrediente

Blat

200 grame faina alba
100 grame faina integrala
100 grame unt
1 galbenus de ou
1/2 lingurite sare
cateva linguri de apa (6 linguri)

Umplutura
600 crema de branza
200 ml smantana pentru gatit
sare, piper
busuioc uscat
cateva frunze de busuioc verde
cateva masline
200-300 grame rosii cherry
o lingurita zahar
o lingurita otet balsamic




Ingredientele pentru blat se amesteca cu robotul de bucatarie.


Si rezultatul sfaramicios se preseaza in tava de tarta.
Pentru a fi mai usor eu am pus o folie de plastic deasupra aluatului si am presat cu un pahar a carei baza este plata.
Pe margini am aranjat aluatul cu degetele.
Crema de branza se amesteca cu smantana pentru gatit si se condimenteaza cu sare, piper si busuioc uscat dupa gust.
Se distribuie umplutura in toata tava.
Se aseaza jumatatile de rosii peste umplutura.
Se presara deasupra rosiilor putin zahar, sare, piper, busuic uscat si din cel proaspat, se aseaza si bucati de masline. Am picurat si o lingura de otet balsamic deasupra tuturor.
Se pune la cuptor, la 170-175 grade C pentru 40-45 min.

Se serveste cu salata verde.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu