13 iunie, 2017

Ciulama cu ciuperci

Nu am mai pregatit ciulama de ceva vreme, dar are cine sa-mi aminteasca de mancarurile bune pe care nu le-am mai incercat de mult, si anume pofticiosii familiei mele. Nu ca m-as fi suparat, nuuuu, pentru ca si mie imi plac mancarurile traditionale, mancarurile cu care am crescut si pe care acum din diverse motive le pregatim mai rar. Patrunjelul verde si mamaliguta, nu trebuie sa lipseasca, dar nici voia buna si optimismul.





Ciulama cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci


Ingrediente 

1 kg ciuperci champingnon
1 ceapa
50 grame unt si putin ulei pentru calit
3 catei de usturoi
150 ml lapte
sare si piper dupa gust
patrunjel verde

Ceapa se toaca marunt, iar ciupercile spalate le-am taiat feliute.


Se pune putin ulei intr-o cratita si se adauga ceapa. Mie nu imi place ceapa calita, asa ca am adaugat ciupercile imediat peste ceapa, se poate adauga un pic de apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba si sa scada.


Cand ciupercile au scazut, intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca si am adaugat faina, se stinge acest amestec cu lapte. Cand acest rantas este cremos ca o smantana se adauga peste ciupercile fierte si scazute.


Se amesteca si se mai tine pe foc sa mai fiarba cateva minute.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, la final se adauga patrunjel verde.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu