28 martie, 2017

Placinta cu ciocolata si carob

Astazi am pentru voi, cei ce iubiti ciocolata, un desert, o placinta cu umplutura de ciocolata dar si karob. Karobul sau pudra de roscove, cum este mai bine cunoscuta pe la noi, este un inlocuitor al pudrei de cacao, dar care da mai mult o aroma usoara de cafea. Asa ca, daca va place ciocolata si cafeaua, atunci desertul asta este pentru voi.



Ingrediente 


Blat

2 galbenusuri
200 grame unt
100 grame smantana
70 grame zahar
100 grame nuci (migdale sau alune)
350 grame faina
10 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat
un praf de sare

Umplutura

4 galbenusuri
6 albusuri
200 grame zahar
120 grame carob (pudra roscove)
150 grame ciocolata
100 grame smantana
esenta de rom
un praf de sare
Decor
zahar pudra

Preparare aluat foi

Faina se amesteca cu praful de copt si cu nucile macinate fin.
Am frecat bine untul cu zaharul si cu cel vanilinat si un praf de sare, apoi am adaugat pe rand galbenusururile, smantana, dupa care se incoporeaza faina. Se amesteca bine si se framanta cu mainile, daca mai este nevoie mai puneti o lingura-doua de faina, pentru a obtine un aluat ce nu se mai lipeste de maini si va putea fi intins foaie. L-am impartit in doua parti egale si l-am pus la rece.

Umplutura
Am pus ciocolata sa se topeasca pe aragaz si am lasat-o apoi sa se racoreasca.
Albusurile le-am spumat cu un praf de sare si le-am lasat deoparte.
Galbenusurile le-am spumat cu zaharul, apoi cu ciocolata topita si racita, cu smantana si se adauga si pudra de roscove. Mai ramane doar sa amestecati si albusurile in aceasta compozitie si esenta de rom.

Am intins una din bucatile de aluat cu sucitorul, pe blatul de lucru pudrat cu faina si am asezat-o in tava tapetata si cu hartie de copt. Tava mea are dimensiunile 24 cm x 32 cm.
Am nivelat apoi umplutura pregatita si am acoperit cu a doua foaie intinsa ca si prima.
Am trecut cu furculita pe parginea aluatului si am si intepat foaia de sus cu aceeasi furculita.

Am copt prajitura la 150 grade pentru 30 min in cuptorul electric cu arzatorul de jos.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Va doresc zile frumoase, cei dragi alaturi si multa buna dispozitie!!!


Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu