29 decembrie, 2016

Tort cu blat din albusuri si crema fina de portocale

Tic, Tac, Tic, Tac.....mai sunt cateva zile si am ajuns si la finalul acestui an. A fost bun, a fost rau, a venit cu de toate anul acesta, cu tristeti si cu bucurii. Le-am trait pe toate si le-am acceptat asa cum au venit. Privesc cu speranta catre cel ce va veni.
Multumesc pentru toate experientele trecute si abia astept noi provocari.
Va multumesc pentru toate urarile pe care mi le-ati transmis si va doresc si eu din toata inima sa aveti un an mai bun, cu sanatate si impliniri, cu prieteni si oameni dragi alaturi, cu bucurii si multa veselie.
La multi ani!!!

Watch the English recipe here https://youtu.be/dsipZc3eU8I or visit me here http://happydish.club/cake-with-nuts-and-orange-frosting/



Ingrediente

Blat

9 albusuri
300 gr nuca coapta in cuptor
un praf de sare
80 gr faina
225 gr zahar
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 plic zahar vanilinat
Crema

9 galbenusuri
1 praf de sare
300 gr unt
225 gr zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
zeama de la 6 portocale (350 ml)
Sirop

100 ml apa
100 gr zahar
2 portocale feliate subtire (se pot folosi si la decor)

Preparare 


Blat
- nucile coapte in cuptor se maruntesc cu robotul de bucatarie si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu
- se spumeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul tos si cel vanilinat, adaugat in ploaie
- in bezeaua tare se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie pentru ca aceasta sa ramana ferma
- se incorporeaza ingredientele uscate in bezea, amestecand usor, in trei etape
- cuptorul se incalzeste la 180 gr C si tava de blat de tort (diametrul tavii 22 cm) se tapeteaza la baza cu hartei de copt, iar marginile se ung cu unt
- se toarna aluatul in tava si se niveleaza dupa care de coace in cuptorul incins pentru 40-45 min, cat sa treaca testul cu scobitoarea, dar se lasa sa se raceasca in cuptor
- cand s-a racit complet se poate felia in doua sau trei parti

Crema
- portocalele se storc de suc, iar uneia dintre ele i se rade coaja
- galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul, la cald, pe baie de aburi
- se amesteca continuu pana cand zaharul aproape nu se mai simte
- se adauga coaja de portocala, esenta de vanilie si sucul de la portocale proaspat stors
- se continua amestecarea pana cand crema se leaga iar, se ingroasa usor, iar daca aceasta imbraca lingura intr-un strat si dati cu degetul pe spatele lingurii si marginile cremei raman separate, atunci crema este gata.
- se ia de pe foc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei
- se spumeaza untul si se adauga din crema de oua treptat, lingura cu lingura, pana cand cele doua sunt complet amestecate
- se tine la rece pana la momentul asamblarii

Sirop
- apa si zaharul se pun la fiert
- portocalele se taia in felii subtiri dupa ce au fost spalate si se pun la fiert in acest sirop pana se inmoaie
- se lasa sa se raceasca

Asamblare tort
- se aşază crema intre foile de blat, se imbraca tortul in aceeasi crema
- foile de blat se insiropeaza usor cu siropul racit
- eu am decorat cu nuca macinata si cu feliile de portocale fierte in sirop
- se tine tortul la frigider minim 3 ore inainte de a fi servit


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




2 comentarii:

  1. Bună!găsesc această rețetă și tort fff.bun cred dar eu aș avea o întrebare ce cantități am nevoie pt.un tort cu o tavă de 28diametrul.va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Carmen! Ma tot gandesc ce cantitati sa folosesti la o tava mare de 28 cm si cred ca daca ai mai pune inca jumatate peste ce am pus eu ar fi ok. Nu am facut tortul asta in tava mai mare. Sper sa iti fie de ajutor raspunsul meu. O zi frumoasa!

      Ștergere