22 decembrie, 2016

Scoarta de copac

Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, vacanta celor mici se apropie si ea, lumea parca se afla intr-o continua agitatie, iar mie nu-mi sta mintea decat la dulciuri de altadata, la gusturi si arome pe care doar in copilarie le-am mai experimentat.
Fursecurile acestea Scoarta de copac sunt atat de simplu de pregatit si chiar daca mama nu isi mai aminteste ce folosea pentru a da forma specifica acestor fursecuri cu putina imaginatie m-am descurcat.
In filmul de mai jos puteti vedea pe ce anume am copt fursecurile....parca as fi dintr-o reclama...hihihi

Watch the English recipe here http://happydish.club/tree-bark-cookies/ or read it here http://happydish.club/tree-bark-cookies/






Ingrediente 


200 gr unt la temperatura camerei
200 ml lapte
200 ml ulei
160 gr zahar
90 gr nuca macinata
coaja si zeama de la o portocala
1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns deasupra
1 plic de praf de copt
zahar vanilat
scortisoara
un praf de sare
1 kg faina

Preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi cu oul, uleiul si laptele. Toate lichidele turnate treptat.
Se adauga coaja si sucul de portocala si praful de sare. Se framanta cu faina pana se obtine un aluat compact ce poate fi intins foaie cu grosimea de 3 mm.
Se iau bucati de aluat si se intind foaie cu grosimea cam de 2-3 mm. Aceasta foaie se unge cu ou batut si se presara nuca, zahar si scortisoara, apoi se taie fasii dreptungiulare (1 cm x 7 cm).




Aceste fasii se aşază pe o forma semirotunda, eu am aplatizat o tava de aluminiu si cu sucitorul i-am dat aceasta forma semirotunda.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 20-25 min.

Se servesc reci, cu lapte, ceai sau cafea si sunt delicioase.
Cred ca si colindatorii ar savura cu placere minunatele fursecuri Scoarta de copac, asta daca gazdele se indura sa daruiasca cateva.

Se pastreaza proaspete cateva zile pastrate in cutii cu capac.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu