21 decembrie, 2016

Narcise sau Margarete cu rahat

Imi plac mult de tot fursecurile cu untura pentru ca sunt fragede si pline de amintiri, ca mai toate retetele mele, de altfel.
Nu le pregatesc insa, decat iarna, in preajma sarbatorilor. Si cum Craciunul este mai aproape ca nicicand si nici nu stiu cand a trecut timpul anul acesta m-am gandit sa va arat si voua cum le pregatesc.




Ingrediente 


  • 150 gr zahar pudra + pentru pudrat deasupra (1 lingura sau doua)
  • 200 gr untura la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • o lingurita de otet
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • rahat colorat divers
  • 500 gr faina

Preparare



Am amestecat untura cu zaharul pudra si apoi cu ouale si sarea. Am pus coaja de lamaie, bicarbonatul de sodiu si otetul si le-am frecat bine de tot si cu zaharul vanilat.
Se adauga faina treptat pana se incorporeaza toata si rezulta un aluat compact.
Am folosit o forma de tabla cumparata de la piata si am format toate fursecurile. In varf ;e-am pus un cubulet de rahat si le-am dat la cuptor, la 180 gr pentru 25 min cat sa prinda un pic de culoare.
Cat sunt inca fierbinti le pudram cu zahar pudra.

Forma aceasta de prajituri am gasit-o la piata, la cei face lucreaza tabla si mai vand si oale sau tuciuri.


Se pastreaza proaspete cateva zile pastrate in cutii cu capac.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu