01 noiembrie, 2016

Cornuri pufoase cu unt, branza si sunca

Cum sa nu iti placa pufoseniile astea de cornuri umplute cu ce sunca preferi tu si putina branza? Aluatul este cu unt si se desface fasii de pufos ce este. Sunt atat de parfumate si de bune si se pastreaza la fel de pufoase si a doua zi. Cam de cate ori am scris pufoase?...eh, ce mai conteaza, cred ca ati inteles ca si bune si pufoase sunt.

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!





Ingrediente 


  • 200 gr unt rece de la frigider
  • 140 gr smantana grasa
  • 125 gr iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 42 gr drojdie proaspata
  • 400 gr branza telemea, usor sarata
  • 2 oua + 1 pentru uns deasupra
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml lapte
  • un praf de sare
  • 4-5 felii de muschi tiganesc, sunca Praga sau salam
  • 700 gr faina
  • putin ketchup


Pregatire

  • am amestecat drojdia cu zaharul si cu o lingura de lapte si o lasam pentru cateva minute cu putina faina presarata deasupra sa se activeze
  • faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Nu am pus prea multa sare pentru ca atat branza cat si sunca au un pic, asa ca nu mai este nevoie.
  • am facut o adancitura in faina si am adaugat 2 oua, iaurtul, smantana si drojdia.
  • amestecam si incepem sa adaugam laptele caldut
  • am framantat adaugam uleiul treptat
  • se framanta aluatul pentru 10 min pana nu se mai lipeste de maini
  • este un aluat moale si pufos pe care l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul
  • apoi se intinde foaie subtire cam de 5 mm si se rade untul rece pe toata suprafata, dar si un sfert din cantitatea de branza
  • se ruleaza, se taie in doua si se mai lasa sa se odihneasca pentru 30 min

  • fiecare rulou se intinde foaie dreptunghiulara si se taie triunghiuri alungite

  • la baza fiecarui triunghi se pune sunca taiata cubulete mici, putin ketchup si se rade branza
  • se ruleaza fiecare triunghi dinspre baza catre varf, formandu-se cornurile si se aşază in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele

  • se mai lasa sa creasca in tava pentru 15-20 min
  • se ung cu unt batut si se coc in cuptorul incalzit la 180 gr C pentru aprox 40 min, pana se vor coace si rumeni deasupra
Se servesc calde sau reci.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu