07 octombrie, 2016

Briose cu ciocolata

Cand ai nevoie de un desert delicios dar si aratos, briosele mi se pare ca intra cel mai bine in aceasta categorie. Aluatul pentru blat se pregateste rapid, in cuptor nu trebuie sa stea prea mult, crema, si ea este una rapida.....ce mai ai nevoie?! hartiute colorate si vesele si indemanare la ornat.

Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!

Watch the English version of this recipe here here on Youtube or visit me here http://happydish.club/chocolate-cupcakes/



Ingrediente




   
Aluat

100 gr zahar
2 oua
7 linguri ulei
175 ml lapte (cu 3.5% grasime)
250 gr faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat

Crema

200 gr ciocolata 
200 ml frisca lichida
2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
60 gr unt








Cum pregatim briosele - compozitie pentru 16 bucati 

Intr-un bol facem compozitia uscata, amestecand faina (cernuta in prealabil),  cele 2 linguri de cacao, praful de copt si zaharul vanilinat.



Intr-un alt bol pregatim compozitia lichida si amestecam ouale cu zaharul pana se dizolva acesta, apoi adaugam laptele putin cate putin si uleiul.



Important - preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius, iar in cazul unui cuptor cu gaze incalziti cuptorul pe pozitia minim.

In compozitia lichida adaugam treptat ingredientele uscate si omogenizam.


In tava puneti mai intai formele de hartie pe care nu le umplem foarte tare, sa aiba loc sa creasca aluatul nostru !

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.
In cazul unui cuptor cu gaz, lasati focul la minim.
Dupa 15 minute puteti incerca briosele  cu o scobitoare, daca iese uscata din aluat, atunci acestea sunt coapte.
Le scoateti din cuptor ca sa evitam uscarea lor excesiva.


Pregatim frisca si punem intr-un bol smantana grasa, foarte rece - eu pun smantana 10 minute la congelator inainte sa fac frisca.
Peste smantana adaugam zaharul pudra si mixam.
Cand incepe sa creasca mai adauga cateva linguri de zahar pudra, cat de dulce vreti sa fie frisca.
Vom obtine in catevaminute frisca spumoasa, foarte buna la gust si fara aditivi. O punem la frigider.

Topim ciocolata si untul la foc mic sau pe baie de aburi.
Cand s-au topit dam cratita la o parte de pe aragaz, adaugam frisca, amestecam bine si punem crema in frigider pana se incheaga.

Aceasta este crema de ciocolata pe care o lasam la rece. Cand se va intari, cu ajutorul unui  poş sau spriţ, ornam generos briosele :)
Puteti cere ajutorul copiilor aici, ei vor stii cu siguranta cum sa orneze totul cu ciocolata !


Veti avea 16 briose pufoase si ornate cu crema de ciocolata, care va vor bucura si va vor inveseli!

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !


De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu