17 iunie, 2016

Prajitura desteapta cu vanilie

Caldura a venit, iar deserturile reci sunt delicioase, iar acesta este si simplu de pregatit. Prajitura desteapta sau isteata, are trei straturi dar care se separa singure fara a fi nevoie sa pregatim noi foi sau creme.

Reteta o puteti urmari si voi chiar acum!!!
For English recipe visit me here http://happydish.club/vanilla-smart-cake/ and you can watch the English video recipe here https://youtu.be/uRAuuLDRJjU




Ingrediente

4 oua
150 gr zahar pudra
125 gr unt topit si care este la temperatura camerei
115 gr faina
500 ml lapte caldut
un praf de sare
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie


Preparare

  • albusurile le spumez cu un praf de sare
  • galbenusurile le-am frecat cu zaharul pudra, apoi cu untul topit dar care este la temperatura camerei
  • am cernut faina deasupra castronului si o incorporez, adaug aromele, coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • incorporez si laptele caldut
  • la final, cu miscari usoare incorporez albusul spuma, fara a amesteca prea tare

Compozitia astfel pregatita, dar destul de lichida o torn in tava rotunda cu diametrul de 22 cm, captusita cu hartie de copt.
Cuptorul este incalzit la 150 gr C si coc desertul pentru aproximativ 50 min, pana cand a prin un pic de culoare deasupra, iar consistena prajiturii atunci cand misc tava nu mai este lichida deloc. Daca mai este nevoie mai tineti prajitura in cuptor cateva min pana cand nu se mai simte lichida.

Dupa coacere o las sa ajunga la temperatura camerei, apoi o tin in frigider cateva ore inainte de a fi servita. 
Se pudreaza cu zahar si se serveste cu multa placere, mai ales ca afara a inceput sa se incalzeasca, iar desertul este rece, este delicioasa.

Dupa cum ati urmarit in filmuletul de mai sus, delicioasa prajitura se pregateste cu multa usurinta, nici ingredientele nu sunt multe sau costisitoare, iar familia va fi mult mai fericita savurand un desert pregatit in casa.

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

2 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit, cred ca la gust este tot asa:) Eu nu am o forma de 22 cm doar de 26 cm, sti cumva cu cat ar trebui sa maresc cantitatile? Merci mult pentru reteta si pentru video, sunt dependenta de ele:)))
    Miha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca daca mai adaugi 1/2 din toate cantitatile o sa fie ok...adica 6 oua, 225 gr zahar pudra
      190 gr unt topit, 175 gr faina si 750 ml lapte caldut. Iti multumesc mult pentru suport si iti doresc numai bine! Daniela

      Ștergere