15 martie, 2016

Ostropel cu pui

Mancarea aceasta se numara printre mancarurile cu traditie, cu vechime, mancaruri ce se pregatesc des in casele romanilor, mancaruri ce te cuceresc prin simplitatea ingredientelor, dar si a modului de preparare, iar gustul este minunat. Puteti folosi in locul carnii de pui, carne de porc, vaca, iepure....si ce altceva mai preferati voi.

Ostropelul de pui are mare succes in familia mea pentru ca este o mancarea foarte gustoasa si se poate pregati foarte repede.

Reteta delicioasa o puteti urmari aici!!! For English version!


Ingrediente


3 pulpe de pui
250 ml suc de rosii
2 linguri de faina
1 ceapa
4-5 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
putin ulei si apa

Pulpele de pui le-am spalat si le-am taiat in bucati mai mici.
Le-am prajit intr-o cratita incapatoare, in ulei, introcandu-le pe toate partile.
Peste carne am adaugat ceapa taiata marunt si dupa ce s-a inmuiat putin adaug si usturoiul.
Am condimentat usor cu sare si piper si am adaugat un pic de apa. Am lasat mancarea sa fiarba, acoperita cu capac, amestecand si intorcand carnea din cand in cand, iar daca mai este cazul mai adaugam cate un pic de apa, pana cand carnea este bine gatita.
Faina am amestecat-o in sucul de rosii si cand carnea s-a fiert, adaug sosul de rosii si las sa mai fiarba un pic, la foc mic, amestecand si avand grija sa nu se arda. Sosul trebuie sa acopere usor carnea.

Va astept  si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetelepublicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Un comentariu:

  1. Da faina nu o calim/prajim in 2 linguri de ulei pana isi schimba culoarea si o stingem cu zeama de supa sau apa..

    RăspundețiȘtergere