29 februarie, 2016

Macaroane cu branza la cuptor

Ne plac, ne plac macaroanele cu branza la cuptor!!! De ce?! Ei, ce intrebare este asta?! De cand ma stiu in casa parintilor s-a pregatit acest "dulce".
Cand pregatesc macaroane cu branza la cuptor, miroase in casa a placinta cu branza.
Parfumul de vanilie si coaja de lamaie inmiresmeaza casa.
Este un desert rapid, usor si foarte bun.
Ingredientele sunt ieftine si cu siguranta avem prin frigider niste branza telemea, cateva oua si putin lapte, iar paste se gasesc mereu in camara.
Suficiente motive pentru voi? Pentru mine, DA!!!

Reteta o puteti urmari aici!




Ingrediente

500 gr macaroane sau spaghete
400 ml lapte
500 gr branza telemea
4 oua
50 gr unt + inca un pic pentru a unge tava
2 plicuri de zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingurita sare


Am inceput prin a pune o oala cu apa pe foc sa fiarba si in care vor ateriza macaroanele. Le fierbem cu o jumatate de lingurita de sare, pentru 8 min., dupa care le scurgem de apa fierbinte si le trecem prin cateva jeturi de apa rece.

Ouale le frecam bine cu zaharul vanilinat si cu cel tos, pana cand rezulta o compozitie cremoasa, dupa care am adaugat coaja de lamaie, laptele si branza rasa. Se amesteca totul bine dupa care si pastele se alatura acestei compozitii.

Am uns cu unt o tava termorezistenta si am rasturnat amestecul obtinut si am nivelat, distribuind uniform pastele.
Deasupra am presarat bucatele de unt si punem tava la cuptor pentru 40 min la 180-190 gr C.

Dupa ce macaroanele s-au rumenit usor deasupra, au absorbit tot lichidul si totul arata ferm si inchegat sunt gata de servit, dar mie imi plac abia dupa ce s-au racit, astfel le voi putea portiona frumos.

Eu va multumesc pentru ca m-ati vizitat si astazi, incercati macaroanele cu branza la cuptor si veti vedea cat de bune sunt si va astept cu drag si data viitoare la o alta reteta minunata!



Va astept  si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetelepublicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Un comentariu: