16 ianuarie, 2016

Prajitura cu dulceata si bezea

Revenim astazi dupa sarbatorile de iarna si, recunosc, dupa o lunga perioada in care nu prea am gatit niciun fel de desert. Am facut o multime de prajituri inainte de Craciun, dupa care nu am mai poftit nimic.
Astazi am pregatit un desert foarte simplu si destul de rapid pentru a-mi reintra in normal.

Pregatirea acesteia o puteti urmari si voi chiar aici!






Ingrediente


Blat

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr faina cernuta
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare 

Bezea

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie


Umplutura

  • 300-400 gr dulceata de capsune (mai groasa), de caise, gem de prune, marmelada sau magiun
  • 100 gr nuca tocata nu foarte marunt




Prepararea blatului
- incalzesc cuptorul la 170 gr C
- tapetez tava (20x30 cm) cu hartie de copt
amestec faina cernuta cu praful de copt
- galbenusurile le mixez bine cu un praf de sare, cu zaharul si cu cel vanilinat pana isi schimba culoarea
- adaug jumatate din cantitatea de lapte si mixez pana cand zaharul se dizolva
- apoi adaug cam jumatate din amestecul de faina si o incorporez si pe aceasta
- alternez incorporarea laptelui cu faina, dar termin cu faina
- se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace la 170 gr C pentru 20 min, dar trebuie sa treaca testul scobitorii

Dulceata de capsune o amestec cu nuca.
In ultimile 10 min ale blatului la cuptor pregatesc bezeaua astfel:
- albusurile le spumez cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zeama de lamaie, mixand pana bezeaua devine lucioasa, fina si foarte batoasa

Dupa ce blatul s-a copt adaug in strat uniform dulceata amestecata cu nuca si bezeaua.
Tava merge iar la cuptor pentru 15-20 min, la foc mic pana cand bezeaua se intareste si rumeneste usor.

Se lasa sa se raceasca desertul si se portioneaza. Se serveste numai alaturi de oameni dragi cu multa voiosie.



Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu