05 noiembrie, 2015

Prajitura cu nuci, ness si ciocolata

Placerea mea vinovata este aceea de a pregati deserturi, si da, ati inteles corect, imi place mai mult sa le pregatesc decat sa le mananc, gust din ceea ce fac mereu, dar exclamatiile de placere ale celor din jurul meu care ajung sa ingurgiteze toate experimentele mele din bucatarie, ma fac sa continui sa ma umplu de fericire.
Desertul de fata a starnit multe exclamatii pentru ca este foarte bun si aromat si va indemn sa il pregatiti si voi.
Reteta o puteti urmari acum!





Ingrediente


Blat

2 oua
100 gr zahar
160 gr faina
40 gr nuca macinata
200 ml ulei
200 ml lapte
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
un praf de sare
Crema

200 gr unt moale
150-160 gr zahar pudra
12 gr cappuccino
3 pachetele mici ness
esenta de vanilie
Glazura

100 gr ciocolata cu lapte
50 gr unt
Decor

50 gr ciocolata


Preparare


Blat

  • albusurile de spumeaza cu un praf de sare spuma tare
  • galbenusurile se mixeaza cu uleiul si cu zaharul tos cat si cel vanilinat
  • se adauga si laptele
  • faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt
  • albusurile se adauga peste compozitia de galbenusuri, evitandu-se amestecarea excesiva, incorporand in acelasi timp si ingredientele uscate
  • cuptorul se incalzeste la 180 gr C
  • tava cu dimensiunile de 29.5 x 24 cm se unge cu unt si se pudreaza cu faina si se toarna aluatul obtinut in aceasta tava
  • se coace 25 min sau pana cand se rumeneste deasupra si scobitoarea iese curata daca o infigeti in centrul blatului
  • blatul se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza pe orizontala o singura data
Nu este nevoie sa insiropati blatul pentru ca nu este unul uscat.
Crema
  • untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi cu esenta de vanilie, plicul de cappuccino si nessul
  • daca serviti desertul celor mici, inlocuiti cafeaua instant cu o lingura de cacao
Asamblarea prajiturii
  • crema se aşază intre cele doua parti de blat si se niveleaza bine
  • se tine desertul la rece, timp in care pregatim glazura
Pregatirea glazurii
  • ciocolata rupta in bucatele mai mici, peste care am pus untul am topit-o in cuptorul cu microunde, in intervale de 10 sec, amestecand intre aceste intervale, pana cand ciocolata se topeste complet
  • glazura se toarna pe toata suprafata prajiturii
Decor
  • topim ciocolata tot la microunde si cu un con pregatit din hartie decoram prajitura.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se portioneaza.

Este o prajitura foarte foarte buna care merita incercata.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu