25 noiembrie, 2015

Palmieri cu scortisoara

Li se spune Palmieri, Urechi de elefant sau Ochelari cu scortisoara, si se mai spune ca sunt foarte foarte buni, ca sunt foarte aromati si ca sunt foarte simplu de pregatit, si, da, toate sunt adevarate, iar prepararea acestora o puteti urmari aici si acum!





Ingrediente

Aluat fraged (foietaj)
zahar
scortisoara
zahar vanilinat


  • Aluatul se dezgheata si se lasa sa ajunga la temperatura camerei
  • cuptorul se incalzeste la 220 gr C
  • se intinde pe blatul de lucru, se presara desupra zahar, in strat uniform
  • cu sucitorul am presat usor cat sa se prinda zaharul mai bine de aluat
  • cu o sita am presarat scortisoara pe toata suprafata
  • am facut un semn cam unde ar fi centrul aluatului si am rulat marginile acestuia, cat mai strans, catre centru
  • se taie cu cutitul felii cam de 1 cm
  • am presat cu sucitorul fiecare felie si am dat-o prin zahar
  • toate bucatile/feliile astfel pregatite, le-am asezat in tava cu hartie de copt
  • se tin in cuptor cam 15 min sau pana se rumenesc usor, se intorc si se mai tin 5 min in cuptor
  • se consuma cat mai repede...caci dispar rapid....haha:))

Mai simplu de atat nu se poate si se poate pregati si in perioadele de post pentru ca aluatul nu are ingrediente de origine animala...



Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


PS: ati vazut ce a nins de dimineata?! Ca-n povesti!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu