21 octombrie, 2015

Semilune insiropate

Semilunele insiropate - prajiturele simple din pandispan pufos, insiropate in sirop gros si tavalite prin fulgi de nuca de cocos, se pregatesc rapid si se papa la fel de repede. Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, as putea spune ca sunt - desertul perfect, cand nu ai prea multe ingrediente prin casa.





Ingrediente

Blat
4 oua
100 gr zahar
75 ml lapte
4 linguri ulei vegetal
140 gr faina
2x8 gr zahar vanilinat
8 gr praf de copt
un praf de sare

Sirop

250 gr zahar
300 ml apa
esenta vanilie
zeama de la o jumatate de lamaie

Decor - fulgi nuca de cocos



Preparare

  • cuptorul se incalzeste la 180 gr C
  • spumam albusurile cu un praf de sare, apoi adaug zaharul tos cat si cel vanilinat si mixez pana obtin o bezea tare
  • adaug galbenusurile pe rand si le incorporez
  • se incorporeaza uleiul si apoi laptele
  • faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in aluat, prin miscari usoare, se jos in sus
  • tava de aragaz se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul in aceasta si se niveleaza
  • se coace pentru 20-25 min
  • se lasa sa se raceasca, apoi cu un inel metalic se decupeaza semilunele
Siropul se pregateste prin fierberea apei cu zaharul pentru 10-15 min, pana se ingroasa.
Se lasa sa se racoreasca si se adauga zeama de lamaie si esenta de vanilie.

Semilunele decupate se insiropeaza si se tavalesc apoi prin nuca de cocos si se pot servi imediat.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu