01 octombrie, 2015

File de cod cu rosii si legume

Va mai spuneam si in alte postari ca cel mai des in bucataria mea se gateste peste. Consumam extrem de putina carne de porc si de pui, asa ca pestele e de baza. Si atunci trebuie sa gasesc diferse moduri de preparare ca sa nu ne plictisim. Una din modalitati este cea de astazi, foarte simpla si foarte gustoasa.

Reteta o puteti urmari chiar aici!!!





Ingrediente
1 kg file de cod
4-5 rosii, decojite si date pe razatoare
1 ardei gras sau capia
3 cepe
2 cartofi
5-6 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
2-3 linguri ulei
cateva fire de marar tocat


Preparare
  • pestele se lasa sa se dezghete, se spala si se portioneaza
  • ceapa se curata si se taie fideluta, la fel si ardeiul
  • cartofii se curata de coaja, se spala si se taie feliute
  • usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului si se marunteste
  • tava sau vasul de jena se stropeste cu putin ulei 
  • se aşază ceapa, cartofii si jumatate din cantitatea de ardei
  • se condimenteaza cu sare si piper
  • se aşază pestele, restul de ardei, usturoiul, se condimenteaza iar
  • se toarna sucul de rosii si se presara mararul
  • se acopera vasul cu capacul potrivit sau cu folie de aluminiu
  • se tine in cuptorul incins la 190 gr C pentru 30 min
  • in ultimile 10 min de lasa vasul descoperit
Se serveste cald si este un preparat rapid si bun.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu